Erdoğan, Obama ve Merkel’i örnek gösterdi

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin ‘Başbakanlıktan çekilsin’ şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.Erdoğan, “Dünyaya baksınlar. Obama seçime girerken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi?...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Obama ve Merkel’i örnek gösterdi

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin ‘Başbakanlıktan çekilsin’ şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Erdoğan, “Dünyaya baksınlar. Obama seçime girerken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Merkel adaylıktan çekilip mi aday oldu. Türkiye’de dünyada da yok böyle bir şey. Geçmişte de Demirel ve Özal’da da yaşanan aynı şeydi.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanları adaylarının ‘Eşit şartlarda yarışmıyoruz.’ eleştirisine de cevap veren Erdoğan, 5-6 partinin bir aday üzerinde birleştiğini ve buna karşı kendisinin en büyük avantajının yasalar gereği Başbakan olması olduğuna değindi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Kuşcağız Parkı’nın açılış törenine katıldı. İftar yemeğinin ardından, yaşam merkezinin açılışını yapan Erdoğan daha sonra vatandaşlara seslendi. Geçmiş dönemlerde yapılan devlet ve millet arasındaki ayrıma son verdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, millete tepeden bakan, horlayan ve öteleyen bir anlayışın kendilerine tamamen ters olduğuna değindi.

“DEVLET KENDİNİ MİLLETTEN KORUMAK İÇİN ANLAMSIZ TEDBİRLER ALMAYACAK”

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devlet ile milletin kucaklaşacağını belirten Erdoğan, “Devlet ile millet artık bir ve bütün oluyor. İlk kez millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. Geçmişte sivil cumhurbaşkanlarımız oldu. 10 Ağustos’ta cumhurun başına cumhurun içinden direk olarak halkın vereceği oylarla cumhurbaşkanı geliyor. Artık devlet ile millet ayrı olmayacak. Artık devlet milletine bir öcü gibi bakmayacak. Devlet işini gücünü bırakıp kendisini milletten korumak için anlamsız tedbirler alan bir yapı olmayacak. Millet ne tarafa bakıyorsa devlet o tarafa bakacak.” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BÖYLE BİRŞEY YOK”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda diğer muhalefet partilerinin ‘Erdoğan Başbakanlıktan çekilsin’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, dünyadan örnek verdi. Erdoğan şöyle devam etti: “Bunların cevabını vermeye gerek yok. Bunlar ne siyaseti biliyorlar ne siyasi tarihi biliyorlar. Kendileri dahi aday olurken acaba milletvekilliğini bırakıp da Belediye Başkanı mı oldular? Dünyaya baksınlar. Obama seçime girerken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Merkel adaylıktan çekilip mi aday oldu. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye’de dünyada da yok böyle bir şey. Geçmişte de Demirel ve Özal’da da aynı şeydi. Ortada yasalar ve yasalarla oturtulmuş bir sistem var. Siz canınızın istediğini söyleyeceksiniz ona göre YSK’da adım mı atacak. Bunun için tehdit altına mı alıyorsunuz?”

“EN BÜYÜK AVANTAJIM BAŞBAKAN OLMAK”

Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahaddin Demirtaş’ın ‘Eşit şartlarda yarışmıyoruz.’ şeklindeki eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, “Doğru eşit şartlarda yarışmıyoruz. Şuan 5-6 parti toplandınız. Hep bir aradasınız. Tüm teşkilatlarınız seferber olmuş vaziyette. Sizleri destekleyen medya bir ve beraber. Hep birlikte karşılarında sadece AK Parti’nin ortaya koydu aday. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı. En büyük avantajı da bu. O da yasalardan geliyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar