Erdoğan: Nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdık

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hazırladıkları demokratikleşme paketi ile ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdık

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni hazırladıkları demokratikleşme paketi ile ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdıklarını söyledi. Erdoğan, kurban derisi toplamadaki tekel ve şapka giymeyenlere ceza gibi yasakları da kaldırdıklarını ifade etti.

Adıyaman'da halka hitap eden Erdoğan, TBMM'nin çalışmalarına ara vermeden önce yeni demokratikleşme paketi hazırladıklarını anlattı. Paketin Meclis'te onaylandığını aktaran Erdoğan, "Yasa genel kurulda onaylandı ve cumhurbaşkanımıza gitti. Türkiye'yi daha da rahatlatacak reformlar yaptık. Birliğimizi pekiştirecek düzenlemeler getirdik. Siyasi partilerde isteyenler için eşbaşkanlık sistemi getirdik. Siyasi partilere devlet yardımı için genel seçimde almaları gereken oy oranını yüzde 7'den 3'e çektik. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim imkanı getiriyoruz. Eğitim ve öğretimi engelleyenlerin cezasını artırıyoruz, 2 yıl ile 5 yıl hapis cezası getiriyoruz. Senin başörtün var diye, senin sakalın var diye okuldan kovulamayacak, kapıdan döndürülemeyeceksiniz." diye konuştu.

Vatandaşların kamu hizmetinden yararlanmasını engelleyenin de cezasını artıracaklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Sen Alevisin, Sünnisin diye engelleyen olursa ağır cezalar getiriyoruz. Ayrımcılık ve nefret suçuyla mücadeleyi yoğunlaştırdık. Eski köy isimlerinin yeniden alınmasını kolaylaştırıyoruz. Kurban derisinde tekeli kaldırdık. Şapka giymeyenlere bazı harflere cezayı kaldırdık. Bunlar devrim niteliğinde reformlar. İlk defa bugün Adıyaman'da açıklıyorum." CİHAN

Yorumlar