Erdoğan, muhtarlara sesleniyor / CANLI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap ediyor...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, muhtarlara sesleniyor / CANLI

Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

- Yüz yıldır kendi ürettiğimiz sorunlarla değil, bu coğrafyanın topraklarına göz dikenlerin ürettiği sorunlarla uğraşıyoruz. Biz Şayet bu coğrafyanın müşterilerini şekilde bir birimize kenetlenebilsek inanınki dışarıdan hiç kimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz.

- Sünniler ile Şiilerin bir birine saldırıları o terör örgütlerine değil onları kukla bunun şeklinde kullananlara fayda sağlıyor. Şii yahut Sünni üstüne bombaları bağlayıp bir camiye gönderebiliyorlar. Ama inanınki ne Sünni kazanıyor ne Şii, Ne Türk kazanıyor, ne Kürt.

- 6-7 Ekim olaylarında olanları unutmayalım. Vatandaşlarımızın iş yerlerinin, araçlarının nasıl yakıldığını unutmayalım.  

KÜRTLERLE TÜRKLERİ AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

- Açın bin yıllık tarihe bakın Kürtlerin en zor zamanlarında yanlarında Türkler vardı. Açın tarihe bakın Türklerin en zor devrinde yanlarında Kürtler vardı. 1. dünya savaşından bu yana Kürtlerle Türkleri bir birinden ayırmaya çalışıyorlar.

TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK, KÜRT KARDEŞİMİN SORUNU VAR

- Devletin sorunları kabul ederek, çözüm çabasına girmesiyle müşterek Kürt sıkıntısı kavramı bundan böyle geçerliliğini yitirmiştir. Ben 'Kürt sıkıntısı yoktur' dediğimde, bunu son derece arka niyetli biçimde öteki yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa benim söylediğim son derece açıktır. Türkiye'de bundan böyle Kürt sıkıntısı yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır.

- Arap kardeşimin, Zaza kardeşimin sıkıntısı vardır. Türkiye’de yaşayan etnik grupların sorunları var.

"SANKİ KÜRT SORUNUNDAN BAŞKA SORUN YOK..."

- Sanki bu ülkede Kürt sorunundan öteki bir problem yok. Artık Kürt sıkıntısı kavramını kullanması Kürt kardeşlerimize haksızlıktır. Bu ayrımcılıktır. Bu ülkede yalnızca Kürtler yok, 36 etnik öge var. Benim değişik etnik gruplara bakışım fazla aşırı net olmuştur; Yaradılanı severim Yaradan ötürü.

- Kürt kardeşlerimize bakışımızda, Kürt kardeşlerimizin sorunlarına bakışımızda inanınki 40 sene evvela neredeysek bugün de oradayız. Bizde hiç kırıklık göremezsiniz, istikametimizin sarsıldığını göremezsiniz. 40 yıl, 30 yıl, 13 sene evvela ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar