‘Erdoğan marifetiyle 28 Şubat'a rahmet okutan bir ara rejim tesis edilmiştir’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, hükümet medyasında partilerine yönelik yer alan haberlere tepki gösterdi. Türkiye’nin 28 Şubat sürecini çoktan aştığını ifade eden Yalçın, “Tayyip Erdoğan marifetiyle...

Google Haberlere Abone ol
‘Erdoğan marifetiyle 28 Şubat'a rahmet okutan bir ara rejim tesis edilmiştir’

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, hükümet medyasında partilerine yönelik yer alan haberlere tepki gösterdi. Türkiye’nin 28 Şubat sürecini çoktan aştığını ifade eden Yalçın, “Tayyip Erdoğan marifetiyle Türkiye’de 28 Şubat’a rahmet okutan bir ara rejim tesis edilmiştir. Tayyip Erdoğan’ın gayrimillî politikaları karşısında Türklüğe sahip çıkan ve üniter devleti savunan güçlü bir milliyetçi refleks oluşmuştur; MHP de bu refleksin baş aktörüdür. Yandaş medya bunu gözlerden kaçırmayı başaramayacaktır." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, AK Parti iktidarının, kamuoyu gündemine tutunabilmek için kendisine bir 'havuz medyası' ürettiğini ileri sürdü. İktidarın, 'beslediği bir takım asalakları semirterek medya böcekleri hâline getirdiği' ifadesini kullanan Yalçın, “Son yıllarda Abdülkadir Selvi adında yeni bir medya böceği türemiştir. Selvi o kadar sahibinin sesi ve o derece Tayyip Erdoğan bendesidir ki ‘Abdültayyip Selvi’ unvanını hak etmektedir. Bahar ayları boyunca Abdültayyip böceğinin vızıldamalarında dikkati çeken bir artış gözlenmektedir. Tayyip Erdoğan’ın yeni böceği Selvi, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çatı adayı konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı görüşmelerin her ayrıntısını biliyormuşçasına iddialarda bulunmaktadır. Erdoğan tarafından ehlileştirilmiş bu böcek Gül’leri, Çiçek’leri dolaşmaya gönderilmiş olmalı ki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i önerdiğini öne sürmüştür. Bu anlaması, idraki kıt ve şaşkın gazeteci ya lafı tersinden anlamakta veya uydurmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Yalçın, şöyle devam etti: “Telekulaklık ve röntgencilik, muhalefetin niyet ve hedeflerini öğrenip zayıf yönlerini teşhir etmek için AKP iktidarının öteden beri kullandığı ahlak dışı yöntemlerdendir. Abdültayyip Selvi de aslında gazetecilik liyakat ve ehliyetinden mahrum olmasına rağmen AKP yardakçısı olması hasebiyle iktidar ağacına tırmandırılmıştır. Anlaşıldığı üzere havuz medyasının böcekleri, Ağustos ayı yaklaşırken cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Şubatçılarla onu tasfiye etmek isteyenler arasında geçeceği algısını yerleştirmeye çabalamaktadır. Türkiye’de giderek yükselen milliyetçi fikirleri gözden düşürmek ve kuvvetli esen milliyetçilik rüzgârını durdurmak gayesiyle bu cereyana yakın duran herkes, her kesim 28 Şubatçılıkla yaftalanmaktadır. Abdültayyip Selvi’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı çatı aday formülünü 28 Şubat kazanında kaynatmaya ve askerî darbelerden en çok mustarip olan partimizi 28 Şubat çuvalına sokmaya çalışmasının sebebi budur.”

“AKP, 28 ŞUBAT BATAKLIĞINDA BİTMİŞ BİR ISIRGAN OTU”

AK Parti’nin karşısında yüzde 57’yi bulan cepheyi 28 Şubatçılar olarak gösterme gayretkeşliğinin beyhude olduğuna işaret eden Yalçın, ayrıca MHP’nin 28 Şubatçılıkla ilgisi olmadığını, ama 'AK Parti’nin 28 Şubat bataklığında bitmiş bir ısırgan otu olduğunun kesin olduğunu' söyledi. Semih Yalçın, “Ne kadar parazit varsa bu otun gövdesine tutunmuştur. Bütün marifetleri milletin kanını emmektir.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin 28 Şubat sürecini çoktan aştığını söyleyen Yalçın, şunları belirtti:

“Buna karşılık Tayyip Erdoğan marifetiyle Türkiye’de 28 Şubat’a rahmet okutan bir ara rejim tesis edilmiştir. Tayyip Erdoğan’ın gayrimillî politikaları karşısında Türklüğe sahip çıkan ve üniter devleti savunan güçlü bir milliyetçi refleks oluşmuştur; MHP de bu refleksin baş aktörüdür. Yandaş medya bunu gözlerden kaçırmayı başaramayacaktır. 28 Şubat süreci bir askerî vesayet dönemidir. Askerî darbeler ve vesayetten Türkiye’de en çok mustarip olan kitle MHP’dir. O bakımdan bu böyle bir sürece katkıda bulunmayacak yegâne camia ve kitle MHP’nindir. Türkiye’de fikirleri ve mücadelesi yüzünden binlerce şehit cenazesi kaldırmış bir başka millî hareket de yoktur. Buna karşılık AKP 28 Şubat zihniyetine daha layıktır. Kendilerinden olmayanı ötekileştiren, dışlayan, ülkeyi sert ve hoşgörüsüz bir parti oligarşisiyle yöneten bu iktidar, 12 yılda 28 Şubat zihniyetinden daha beter bir TOMA’lı rejim tesis etmiştir. Erdoğan vatandaşın ensesinde TOMA pişirmekte, Abdültayyip Selvi gibi medya böcekleri de üstlerinde kanat çırpıp vızıldamaktadır.”

“SAYIN BAHÇELİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUSUNDA BİR MİLLÎ MUTABAKAT ZEMİNİ ARAYIŞINDADIR”

MHP’nin temaslarının bütün toplum kesimlerini kapsayan en geniş mutabakatı arayan temaslar olduğuna dikkat çeken Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, hayattaki sivil cumhurbaşkanlarından sonra siyasi parti liderleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla da temas ve görüşmelerde bulunacağını kaydetti.

Yalçın, “Şurası kesindir ki MHP lideri Sayın Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir millî mutabakat zemini arayışındadır. Hâl böyle iken MHP’yi 28 Şubatçı göstermek, elmanın dolma olduğunu iddia etmek kadar abestir. Elbette havuz medyasının doğruyu yanlış, aklıselimi hata gösterme gayreti maksatlıdır. Selvi başta olmak üzere havuz medyasında yuvalanan böceklerin amacı, MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin çatı adayı arayışlarını kamuoyu nezdinde değersizleştirip efendileri Tayyip Erdoğan’ın harami hanesine ganimetler eklemektir." görüşünü aktardı.

“MİLLİYETÇİ-MUHAFAZAKÂR ÇEVRELERİN BİR KISMINI KANDIRMAYI BAŞARDI”

Erdoğan'ın kendi vatandaşına “Yahudi dölü!” diye bağırabildiğini, Soma maden faciasında 301 kişi öldüğü hâlde “Bunlar işin doğasında vardır.” diyerek küçümsediğini ifade eden MHP Genel Başkanı Yardımcısı Yalçın, AK Parti’nin yıllarca askerlerin ve laikçi kesimin yanlışlarından faydalanarak halkın değerlerini ve inançlarını istismar ettiğini öne sürdü.

“12 EYLÜL’ÜN GERÇEK SUÇLULARI HÂLÂ ARAMIZDA DOLAŞMAKTADIR”

12 Eylülcülerden hesap soracaklarına ve ileri demokrasiyi getireceklerine dair millete vaatlerde bulunanların, 'maalesef bu yolda milliyetçi-muhafazakâr çevrelerin bir kısmını kandırmayı başardığı'ndan söz eden Yalçın açıklamasını, şöyle sürdürdü: “Oysa iktidar verdiği sözleri tutmadığı için 12 Eylül’ün gerçek suçluları hâlâ aramızda dolaşmaktadır. Vicdanlarını, Allah korkusunu, insaf ve izanlarını demir parmaklıkların, müteferrikaların temeline gömen darbeci güruhunu Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’dan ibaret zannedenler yanılmıştır. AKP iktidarı ve şakşakçıları şimdi de 28 Şubat istismarı yapmaktadır. Ancak yalancının mumu ağustosa kadar yanacak ve ağustosta bu kendini beğenmiş ve toplumdan kopuk iktidara gereken dersi halk verecektir. Cumhurbaşkanlığı seçimi, medya böceği Selvi’nin iddialarının aksine Türk milletini yok sayanlarla memleketi Erdoğan belasından kurtarmak isteyenler arasında geçecektir. Havuz medyası; Tayyip Erdoğan’ın tasfiyesi hâlinde iktidar tarafından sunulan imkân ve dünyalıkların ellerinden gideceği, durdukları yerin altlarından kayacağı telaşı içindedir. Onun içindir ki bilcümle medya böcek ve fareleri kemirgence partimize saldırmaktadırlar.”

“YAPTIKLARI YANLARINA KÂR KALMAYACAK”

Yalçın son olarak, “Unutulmasın. Bir gün AKP iktidarının kurduğu ara rejim son bulacak ve MHP yine siyasette var olacaktır. O zaman Abdültayyip Selvi başta olmak üzere zulüm, iftira, karalama, kin, nefret ve entrika üreten kapıkullarına bu ihanet iktidarına sundukları hizmetlerin hesabı sorulacaktır. Selvi gibilerin yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak, emdikleri kul hakları burunlarından gelecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar