Erdoğan: Maden sahibini tanımam, ilk kez orada gördüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da facianın yaşandığı kömür madeninin işletmecisi Alp Gürkan’ı tanımadığını, ilk kez orada gördüğünü söyledi. Erdoğan, "Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki 'bu patron AK Partili'dir....

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Maden sahibini tanımam, ilk kez orada gördüm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da facianın yaşandığı kömür madeninin işletmecisi Alp Gürkan’ı tanımadığını, ilk kez orada gördüğünü söyledi. Erdoğan, "Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki 'bu patron AK Partili'dir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisi ile hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem. Bu şirketin sahibi kimdir bilmem, tanımam." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congressium’da TİKA tarafından yapımı tamamlanan ortak projeler olan 'Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza' temalı açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada konuşmasının hemen başında Soma faciasına değindi. Erdoğan, "Soma’da maden faciasında Hakk'a uğurladığımız 301 işçi kardeşime Rabb'imden rahmet niyaz ediyorum. Ekmek için evlerinin, ailelerinin, çocuklarının rızkı için yerin altında ter döken, helal kazanç uğruna canlarını veren bu kardeşlerimi Rabb'imden temennim odur ki inşallah şehitler mertebesine ulaştırsın, Rabb'im onları şehit kabul etsin. Her birinin cenneti ile mükafatlandırmasını tekrar tekrar temenni ediyorum. Soma’da şehit olanlar artık 77 milyonun evladı olmuşturlar. Şehitlerimizin yakınlarına kendilerine 77 milyon yaralı halkıma sabır ve metanet diliyorum. Tekrar tekrar hastanelerde ziyaret ettiğimiz yaralı kardeşlerime Allah’tan şifa diliyorum. Geçmiş olsun diliyorum.” diye konuştu.

Erdoğan, millet olarak çok büyük bir hüznü, tarifi mümkün olmayan bir acıyı yaşadıklarını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti: "Yarın inşallah partimizin grup toplantısında bu elim faciayı tüm boyutları ile ele alacak, yaraları sarmak için gösterdiğimiz gayreti milletimizle paylaşacağız. Acımızı paylaşan taziyeye yayınlayan telefonla arayıp duygularını dile getiren yas getiren başta Pakistan olmak üzere tüm dost ve kardeş ülkelere huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah ülkemize ve milletimize yeryüzündeki hiçbir ülke ve millete böyle ağır acılar yaşatmasın. İnsanları bu acılardan muhafaza etsin diliyorum."

Erdoğan, Bosna Hersek ve Sırbistan’da yaşanan sel felaketine de değindi: "Türkiye derin bir matem yaşarken bazı ülkelerde de büyük felaketlerin yaşandığını öğrendik. Bosna Hersek ve Sırbistan’da çok sayıda yerleşim birimi ve tarım arazisi sular altında kaldı. Dün akşam Bosna Hersek Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç ile görüştüm kendilerinin talepleri oldu. Bu sabah o talepleri Sarayevo’ya ulaştırdık."

'SADECE AFAD'A YARDIM EDİN, DERNEKLER İSTİSMAR EDEBİLİR'

Erdoğan, Soma için toplanan yardımlar konusunda ise sadece AFAD’a yardım gönderilmesini istedi. Erdoğan, "AFAD sadece bu iş için hesap açmıştır. Şu dernek bu dernek istismar edebilir. Yardım yapacak olan herkes AFAD’ın bu hesabına para yatırsın." dedi.

YILMAZ ÖZDİL VE AYDIN DOĞAN'A SERT SÖZLER

Erdoğan’ın hedefinde Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ve patronu da vardı: “Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi bir milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleri ile yakından alakası olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye ‘onlar buna müstahaktı’ diyecek kadar seviye kaybına mahkum oldular. Bakıyorsunuz bir diğeri de kalkıyor maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor. Şimdi ben soruyorum. Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor? Sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun. Eğer bunları hala kapıya koyamıyorsan sen de o zihniyetin mensubusun. Benim o şehit vatandaşlarıma ‘bu ölüm müstahaktır’ deme hakkına bunlar sahip değildir. Bunlar ne gazidir ne şehittir, bunlar niyazidir diyenleri yanlarında barındıranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir, bunu barındıranlar onunla aynı şeyi düşünüyor demektir. Zaman zaman bir yerlere gelip de bazı eylemlerde bulunanlar önce bu ifadeyi kullananlara karşı tavırlarını koysunlar da samimiyetlerini görelim.”

Erdoğan, konuşmasının bir kısmında 371 olarak zikrettiği Soma'daki şehit sayısını düzelterek, rakamın 301 olduğunu da söyledi.

'ALP GÜRKAN'I TANIMAM'

Erdoğan, konuşmasında madenin işletmecisini de tanımadığını iddia etti: "Acının rengi, ırkı, dili, dini yoktur. En yakınımızdan en uzağımıza kadar. Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki 'bu patron AK Partili'dir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisi ile hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem. Bu şirketin sahibini kimdir bilmem, tanımam. Bu müfteriler bu ülkede benim milletimden zannediyorlar ki iftiralarla bir şeyler sağlayacaklar. Sağlayamazsınız. Benim milletim bu ülkede müfterileri çok iyi tanır. Utanmadan sıkılmadan ‘yandaşlarına orayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar.' Bunlar ne derse desin, biz ellerini Allah’a açıp bütün şehitlerimize Fatihaları gönderenlere Hatmi Şeriflerle o Kur'an kursundaki yavrularımıza, onlara ben Allah razı olsun diyorum, çünkü onlar bu milletin dininden vicdanında çıkan sese bence rehberlik ettiler. Onlar diğerlerini düştüğü seviyeye düşmediler. Tam aksini yaptılar. Bir şehit neyi beklerse onlar onu gönderdiler. Meydanlarda camilerimizde o şehitlerimize Fatihalar, Yasinler, hatimler gönderen o yavrularımıza çok teşekkür ediyorum. Rabb'im hiç kimseye, hiçbir halka acılar yaşatmasın diliyorum.”

'BATI ŞERİA VE GAZZE'DE GÖRÜŞMEK ÜZERE'

Ardından TİKA'nın açılışının yapıldığı yerlere canlı bağlantılar yapıldı. Erdoğan, Filistin'le bağlantı yapıldığı sırada "İnşallah Batı Şeria ve Gazze'de görüşmek üzere." dedi. CİHAN

Yorumlar