Erdoğan, Kütahya'da konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezilerinin Kütahya ayağında Hizmet Hareketi, CHP ve MHP'ye yönelik açıklamalarını sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Kütahya'da konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezilerinin Kütahya ayağında Hizmet Hareketi, CHP ve MHP'ye yönelik açıklamalarını sürdürdü.

Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar’daki mitingin ardından Kütahya Zafer Meydanı'nda hitap etti. Kütahya’nın Osmanlı Devleti'nin kuruluşa şahitlik ettiğini söyleyen Erdoğan, "Aynı zamanda İstiklal Savaşımızın, büyük zaferin şehri. Kütahya emek, kadim bir tarih ve medeniyet şehri, Kütahya alimlerin, şairlerin, devlet adamlarının şehri. Bir kez daha bu şehirde bulunmanın, bu havayı teneffüs etmenin, şu coşkuyu sizlerle yaşamanın gururunu duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

12 yıl boyunca ülkenin idaresinde olduklarını hatırlatan Erdoğan, "Önce Gezi olaylarını çıkardılar. Sokaklara döküldüler cam, çerçeve kırdılar, insanları tehdit ettiler, hakaretler yağdırdılar. Türkiye'de huzuru ve istikrarı bozmak istediler, Türkiye'yi dünyaya olumsuz göstermek, Türkiye ekonomisine darbe vurmak istediler. Orada başarısız olunca bu kez de 17 Aralık darbe girişiminde bulundular. Yine milleti, milli iradeyi hedef aldılar, milletin seçtiği AK Parti'yi, milletin hükümetini hedef aldılar. Paralel yapı, paralel devlet, 17 Aralık, 25 Aralık, ve bunlar bir istismar siyasetiyle bunu yaptılar. Ne yazık ki bunlarda takiye var, bunlarda yalan var, bunlarda nifak var, bunlarda fitne var ve ne yazık ki bunlar bu ülkede kendi inançlı kardeşlerine beddua edecek kadar ileri gittiler. Onların bedduası karşısında biz ne dedik? 'Bedduaya lanet duaya davet' dedik. Farkımız işte bu." şeklinde konuştu.

"Hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Sizin de kapılarınıza geldiler mi bu ara bazı ablalar, kapı kapı dolaşıyormuş. Size de geldiler mi? Ne diyorlar? Onlara ne deyin biliyor musunuz? 'Biz şu anda devletimizin hükümetimizin bize yaptıklarını görüyoruz. Siz görmüyorsanız, bu konuda söyleyeceğimiz hiçbir şey yok. Ama biz şunu biliyoruz. Sadece Kütahya'ya AK Parti iktidarının şu 11 senede yaptığı yatırımın toplam tutarı ne biliyor musunuz? 6 katrilyon. A'dan Z'ye. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, tüm bunlar 6 katrilyon. Bugüne kadar acaba Kütahya'ya bu tür yatırımlar gelmiş miydi? Siz bize bu aklı vermeyi bırakın da eğer kurabiliyorsanız gidin partinizi kurun, meydanlara çıkın.' Bunlara bunu söyleyin. Hep bir ağızdan milli iradeye saldırı düzenleyen medyaya karşı 30 Mart'ta son manşeti siz atacaksınız. Kardeşlerim sizin manşetinizden daha güçlü manşet yok. En yüksek manşet sizin manşetiniz. 30 Mart'ta unutmayın sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz, paralel örgütün oyuncağı olan CHP'ye, MHP'ye siz ders vereceksiniz. MHP'ye bakar mısınız? CHP ile kol kola girmiş. Adaylarının uygunsuz görüntülerini yayınlayan, adaylarına şantaj yapan o paralel örgütle kol kola giriyor. CHP'nin genel başkanının o uygunsuz resimlerini yayınladıkları zaman yarım saatte onları kaldırtan bendim. Çünkü bizim kültürümüzde bu yok, bizim değerlerimizde bu yok. CHP'nin şu andaki genel başkan yardımcılarından bir tanesinin aynı şekilde. MHP'nin genel başkan yardımcısı, grup başkan vekili neyse aynı şekilde, biz kaldırttık. Şimdi el ele kol kola dolaşıyorlar.”

2011’de partisinden milletvekili olarak seçilenlerin 17 Aralık operasyonlarında başka yerlerden emir alarak ifade ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu CHP, bu MHP iradelerini emanete vermiş durumdalar, kiraya vermiş durumdalar. Paralel örgüt elindeki ses ve görüntü kayıtlarıyla bu CHP ve MHP'yi şu anda teslim almış durumda. CHP ve MHP kendi iradesiyle hareket etmiyor, kendileri politika belirleyemiyor. Paralel örgüt, bunların önüne ne atarsa onunla idare ediyorlar. Paralel örgüt yolsuzluk iftirası atıyor, CHP ve MHP ona sarılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kabataş konusundaki ifadelerini Kütahya'da tekrarlayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Paralel örgüt, Kabataş'taki çirkin saldırıyı çarpıtıp bunlara veriyor, bu CHP, MHP onunla idare ediyor. Paralel örgüt, Türkiye'yi yurt dışında karalıyor, ülkeye ihanet ediyor, bu CHP, MHP onlara destek veriyor. Erdoğan, vatandaşların bu oyunu bozacağını, tuzakları alt üst edeceğini, 'Biz milletiz, bu ülkenin sahibi biziz, bu ülkeye istikameti biz çizeriz' diyeceğini vurguladı. Ancak sizden yetki alanlar, sizin AK Parti'ye bastığınız mühürle milletvekili olanlar, gittiler başka yerlerden emir aldılar, talimat aldılar, belki de tehdit edildiler, belki de onlar da dinlendi. Belki de onlara şantaj yapıldı, AK Parti'den istifa ettiler. Bunlar sadece AK Parti'ye değil, kendilerine verilen oya, kendilerine oy veren millete, Kütahya'ya da ihanet ettiler.”

Son günlerde internet sitelerinde bulunan ses kayıtlarının iradesi olanlarla tuzluk olanları ortaya çıkardığını söyleyen Erdoğan, “İşte ses kayıtlarında çıktı, bunlara ne diyorlar 'tuzluk'. Ses kayıtlarında çıktı ya, ben söylemiyorum. 'Tuzluk' yani nereye koyarsan orada durur. Bir el gelir, bir yerden alır bir yere koyar. Tuzluk gibi bunların sesi çıkmaz, iradeleri yoktur, talimat alır, emir alır öyle hareket ederler. 17 Aralık darbesi eğer başarıya ulaşsaydı, eğer biz dik durmasaydık bu tuzluklar gidecek yeni bir parti kuracak ya da AK Parti'yi bölecek, Türkiye'yi istedikleri gibi tanzim edeceklerdi. İşte biz buna izin vermedik. Bu süreçte ak ile kara ortaya çıktı.” şeklinde konuştu.

17 Aralık rüşvet yolsuzluk operasyonlarının ardından partisinden istifa eden milletvekillerini eleştiren Erdoğan, “Evet, bu ülkeyi böyle idare ettiler. Ama biz öyle bakmadık, biz 'adam gibi adam arıyoruz' dedik. Ama biz de yanılmışız. Biz de yanılmışız maalesef. 30 Mart'ta bu tuzluklara emir ve talimat verenlere bunların yol arkadaşı CHP ve MHP'ye de siz cevap vereceksiniz. Kimin gündeminde nelerin olduğuna özellikle dikkat etmenizi sizlerden rica ediyorum. Bu CHP'nin, bu MHP'nin, onlarla birlikte yol yürüyenlerin gündeminde yıkmak var, tahrip etmek var, dedikodu var iftira var. Bizim gündemimizde ise yapmak var, inşa etmek var, imar etmek var. Onların siyaseti esersizlik siyaseti. Bizim siyasetimiz eser siyaseti." sözlerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından mitinge katılan kabine üyeleri ile kalabalığı selamladı. Kütahya Valiliği'ne geçen Erdoğan, daha sonra hava yolu ile Kütahya’dan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar