Erdoğan, kendini Menderes örneği ile savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'e yapılanların kendisine de yapılmak istendiğini öne sürerek, milletin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, kendini Menderes örneği ile savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'e yapılanların kendisine de yapılmak istendiğini öne sürerek, milletin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Afyonkarahisar’daki seçim mitinginde konuşan Erdoğan, Afyonkarahisar’dan yola çıkarken ‘söz milletindir karar milletindir’ diye yola çıktıklarını belirterek, “30 Mart’tan sonra bu ülkeyi idare edecek olan millettir. Karar sahibi sadece millettir. Bu ülkeyi sadece siz yöneteceksiniz. Manşetler değil, paralel örgütler değil, cunta değil siz yöneteceksiniz.” dedi. Erdoğan, Gezi olaylarından bu yana ‘bu ülkeyi kim yönetecek?’ konusunun tartışıldığını, bunun için ittifaklar yapıldığını, milletin iradesinin gasp edildiğini, milletin iradesini çalmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini anlattı.

Erdoğan, merhum Adnan Menderes’e bundan 54 yıl önce yapılanların aynısının kendisine yapılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Erdoğan, “Şimdi aynısını bize yapmaya çalışıyorlar. Manşetler aynı, çetelerin tavrı aynı. İftiralara bakın aynıdır. Ona da örtülü ödenekten dava açtılar bize de aynısını yapmaya çalışıyorlar. Sokak eylemlerine dava açtılar. Açtığı yollardan dolayı dava açtılar, yargı içine mücadele ettiği için dava açtılar. Çok çirkin iftara attılar. Milletin gözünden düşürmek için her şeyi yaptılar ancak tutmadı. Sonunda ipe götürdüler.” diye konuştu. Erdoğan, 54 yıl önce yaptıklarıyla emellerine kavuşamayanların bugün de emellerine kavuşamayacaklarını anlayınca, iftira ve ithamlarla aynı senaryoyla projelerini engellemeye çalıştıklarını öne sürdü.

Bu sefer sert kayaya çarptıklarını ifade eden Erdoğan, CHP ve MHP’ye yüklendi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sefer bu millete çarptılar. Bu millet çok güçlüdür. Bir şekilde sandığına, hükümetine sahip çıkıyor. Havalimanlarını, nükleer santralleri, Marmaray’ı engellemeye çalıştılar. MHP’nin başındaki zatın acınacak hali var. Benim için ‘Havada geziyor yere inmiyor diyor’. ‘Biz de kulağından tutup getireceğiz’ diyor. Sen uçma özürlüsün be, 3,5 yıl başbakan yardımcılığın yaptın nereye gittin.” Bahçeliye ‘Sen laf milliyetçisisin’ diyen Erdoğan, MHP ve CHP’nin geride bıraktıkları pislikleri temizlemekle meşgul olduklarını söyledi.

Kimseye hakaret etmediğini savunan Erdoğan, şunları söyledi: “Çözüm sürecinde çok önemli mesafe katettik. Göz yaşları dindi, çatışmalar bitti. Prangalardan kurtardık ülkemizi. Tarihimizin de en başarılı dönemini yaşarken Mayıs 2013 içinde bir el devre girdi, yaktı, yıktı sokakları ateşe verdiler. Medya çok abartılı bir şekilde servis etti. Bu medyanın bazıları karıştırıyorlar. Bunların cibilliyeti bozuktur. Silahların sustuğu bir ortamda silahların tekrar devreye alınması, Hakkari'de Van’da silahlı saldırılar oldu. Bu tür meşru olmayan yollarla değil projelerle halkı yönlendirin. Biz hakaret değil biz eser siyaseti yapıyoruz. Onlar gerginliklerden medet umuyorlar. 30 Mart bir başka olacak."

Erdoğan, ihracatın 152 milyar dolara çıktığını, sağlık turizminde patlama yaşadığını 36 milyon turistin geldiğini, borçlanmada faizin ve enflasyonun tek haneli rakamlara geldiğini ifade etti. Erdoğan, yolsuzluk hortumunu kestiklerini savunan Erdoğan, 11 senede 17 bin kilometrelik bölünmüş yol yaptıklarını anlattı. CİHAN

Yorumlar