Erdoğan, Kayserililere önceki mitinglerinden derlenen kayıtla seslendi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ses kısıklığı nedeniyle katılamadığı Kayseri mitinginde partililere, daha önce çeşitli illerde yaptığı miting konuşmalarından kesitler dinletildi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Kayserililere önceki mitinglerinden derlenen kayıtla seslendi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ses kısıklığı nedeniyle katılamadığı Kayseri mitinginde partililere, daha önce çeşitli illerde yaptığı miting konuşmalarından kesitler dinletildi. Mitinge katılanlar banttan dinledikleri Başbakan'ın konuşmasını alkışladı. Erdoğan'ın partilere dinletilen kaydın, daha önceki mitinglerindeki konuşmalardan montajlanarak oluşturulması dikkat çekti.

AK Parti’nin Kayseri mitingi Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmadan gerçekleştirildi. Van ve Diyarbakır mitinglerinde ses kısıklığı nedeniyle zorluk yaşayan Başbakan, doktorlarının istirahat etmesi yönündeki tavsiyesi üzerine bugünkü Kayseri mitingine katılamadı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingden önce konser verildi. Başbakan Erdoğan'ın konuşması dinletildi. Erdoğan’ın banttan halka seslenişinde şu ifadelere yer verdi: "Unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Pensilvanya, sen Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile haşrolunacaksın. Ama biz de işte bu meydandakilerle haşrolunacağız. Aramızdaki fark bu. Biz vatan yolundayız, millet yolundayız, bayrak yolundayız, samimiyetle bunu devam ettiriyoruz. Biz milletin kararına rağmen, Türkiye'ye sürekli olarak, farklı bir şekilde ele almaya çalışanlara gereken dersi sandıkta veriyoruz. Sandıkta vermeye devam edeceğiz. 'Söz de de karar da milletindir' dedik, yola böyle çıktık. Bunların milletle, demokrasiyle sorunu var. Çok oyunlar kuruldu ama bu oyunu siz bozacaksınız. 30 Mart bunun için çok önemli, istedikleri ahlaksızlığı, alçaklığı yapsınlar, artık bu oyun bozuluyor. Biz dik durduk, dik duruyoruz, dik duracağız."

Daha sonra belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz vatandaşlara hitap etti. Ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, miting alanındaki vatandaşlara hitap ederek, yapılan çalışmaları anlattı. Özhaseki, "Bugün sizin karşınıza çıkarken yüzümüz pak olarak, ak olarak çıkıyoruz. Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirmenin rahatlığı ile huzurunuza çıkıyorum." dedi.

BAKAN YILDIZ’DAN İLGİNÇ AÇIKLAMA: BAŞINIZA TUĞLA MI DÜŞTÜ

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, miting alanında yaptığı konuşmada, ilginç bir benzetme yaptı. "Bizler 12 yıldan beri iyi bir niyet ve yakıcı bir gayretle çalışıyoruz." diyen Bakan Yıldız, Hizmet Hareketi'ne yüklendi. Yıldız, "Ne oldu da Allah aşkına, onlara söylüyorum, başınıza tuğla mı düştü? 16 Aralık'a kadar iyi niyetli olan Başbakanımız birden bire nasıl kötü niyetli oldu? Bu mümkün mü bu olabilir mi? Bakın hiçbir yapı ama hiç bir yapı, yalanla, dolanla iftirayla bir yere varamaz. Türkiye siyaset tarihinde iktidarlarda çok koalisyonlar yapıldı. Ama ilk defa muhalefette koalisyonlar iktidarına girdik. Biz onları iktidara getirmeyeceğiz, sizlerin oylarıyla, sizlerin tercihleriyle. Şükürler olsun. Bakın, erdemlerin en büyüğünden biri cesarettir. O cesaret bizde var, o yürek bizde var." dedi.

Bakan Taner Yıldız, konuşmasına başlamadan aniden bastıran yağmur nedeniyle çok sayıda partilinin alanı terk ettiği görüldü. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları ve milletvekilleri partilileri selamladı. CİHAN

Yorumlar