Erdoğan Kadın İşçiler Kurultayı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın İşçiler Büyük Kurultay'ında konuşuyor

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Kadın İşçiler Kurultayı'nda konuşuyor

Erdoğan'ın izahatlarından satır başları;

-5 milyon insan kendi ülkesini terk etmek mecburiyetinde kaldı.  O kişilerin durumunu gördünüz.
Buradan dünyaya sesleniyorum; Ey dünya, Ey Batı, hanım hakları konusu için ne yapıyorsunuz. Benim ülkeme sığınanlar için ne yaptınız. Ben dünya da kişiye kıymet vermeyen hiçbir ülkeyi kocaman şekilde kabul etmiyorum. Büyüklük, o garibin o mağdurun o yolda kalmışın sahipliğidir.

-Kadınların yaşadığı insanlığın kanayan yarasıdır. Ayrımcılığa karşı savaş ederken insan onuru alçakça hunharca çiğneniyor.Kadınlar hayat haklarına sahip çıkılmasını istiyor.

-Kadını Allah'ın bir emaneti şekilde görmek, bu kadına karşı ayrımcılık değildir. Bu kadını kafa tacı etmek yüceltmektir.Bazıları diyor ki bize esas demeyin biz kadınız. Ben diyorum ki doğuran doyuran yetiştiren. Ben anasının ayakları altını öpen bir evladım. Anacığım ayağını çekerdi ben zorla öperdim. Ben anneme benden cennetin kokusunu mu çekiyorsun derdim. Kadın ve bey arasındaki gözetimi söylemek, kadının haklarının kollanmasını söylemektir. Biz her çeşitli ayrımcılığı reddeden bir medeniyetin mensubuyuz.  Töre cinayetleri adı altında kabul edemeyeceğimiz sapkın bir görüş vardır. 

-Sırf Başörtülü diye Merve Kavakçı'ya Meclis çatısı altında yapmadıklarını bırakmadılar.  Üniversitelerinde kız öğrenciler sırf başörtülüler diye okullarına sokmadılar. Benimde kız evlatlarım da bunu yaşadı. 

Gezi vakaları yaşadık, bu esnada bir anne birlikte coçuğu bulunduğu vaziyette bir küme taciz etti.  Bunlara kimse bir şey demedi. Vicdansızca o kadının üstüne gitmeye başladılar. Müftünün karısıyım diye istismar yapanlara kimse bir şey yapmadı. Demek ki bunlar için ciddi bulunan hanım değil 'sadece kimi kadınlar'. Kendileri için materyal çıkarma arkasında koşanlar mevcut ya asıl ayrımcı olanlar. Tacize uğrayan kadına değil kıyafetine bakanlar mevcut ya asıl ayrımcı onlar. 


 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar