Erdoğan: İzmir bugüne kadar görmediği bir hizmeti görecektir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Konak tünelleri inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İzmir bugüne kadar görmediği bir hizmeti görecektir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Konak tünelleri inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına Yıldırım'ın adaylığının açıklanmasının hemen akabinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylığını açıklamasını değerlendirdi. İzmir'de iki güçlü adayın yarışacağını söyleyen Erdoğan, “Benim için benim adayım önemli. Benim adayımdan daha güçlüsünü görmüyorum.” dedi.

Bakan Binali Yıldırım’ın, bilgi ve birikim adına doğru bir karar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu iş bizim işimiz. Meslek olarak bizim işimiz. Bakanımız zaten alt yapı, üst yapı konularında çok çok uzman bir arkadaşımız. 3 dönem ulusal bazda Türkiye'ye hizmet verdi. İnanıyoruz ki bundan sonra da İzmir'e böyle bir hizmeti inşallah İzmir halkı, İzmirli kardeşlerim böyle bir tercih ortaya koyarlarsa ve İzmir halkıyla Binali Yıldırım kardeşimiz bütünleşmek suretiyle İzmir bugüne kadar görmediği bir hizmeti görecektir." şeklinde konuştu.

İzmir'in ciddi bir değişim, dönüşüme ihtiyacı bulunduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, “İzmir'in bugüne kadar muhtaç olduğu... Ben şu anda görüyorum. Bu gezdiğimiz bütün yollar. Hepsi merkezi yönetimin yollarıdır. Burada yerel yönetimle bunların yapılması, şurada yerel yönetimin 'dal-çık'larına baktığınızda 5-6 tane 'dal-çık' görürsünüz. Bir su sorununu çözememiş büyükşehir görürsünüz, su sorununu Devlet Su İşleri çözdü ve hala devam ediyor. Aynı şekilde raylı sistemlerde yine bizlerin verdiği destekle bunlar çözüldü. Bütün gayret uluslararası, üniversiteler arası olimpiyat düzenlendi... Bizim Üniversiade'a verdiğimiz destekle bu çözülmüştür. İzmir'i istiyoruz ki bütün kongre merkezleriyle uluslararası bir şehir olarak çok daha farklı bir konuma taşıyalım. Bunun için Binali Bey bütün projelerini her şeyiyle ortaya koymak suretiyle... Biz laf üretmekten çok nasıl bir projeci, aynı zamanda uygulamacı olduğumuzu göstereceğiz. Çünkü artık mülki sınırlarıyla bir büyükşehir belediyesi.”

CHP'nin Büyükşehir Belediyesi yasasına itiraz ederek, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini de değerlendiren Erdoğan, "Bunlar şimdi hangi yüzle halkın karşısına çıkarak 'biz büyükşehir belediyesini yöneteceğiz' diyecek. Bunların Büyükşehiri yönetme noktasında öyle bir idealleri yok. Şu anda İzmir kısmi bir büyükşehirdir ama 30 Marttan sonra mülki sınırıyla tam bir büyükşehir olacak. ”
"Binali Yıldırım'ın adaylık konusunda gönülsüz olduğu söyleniyor" şeklindeki söze Binali Yıldırım’ın gülmesi üzerine Başbakan Erdoğan da, "Gülüşünden ne kadar gönüllü olduğunu anladınız" diyerek cevap verdi. Erdoğan daha sonra şantiye işçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar