Erdoğan: IŞİD'e karşı mücadelede bizi yalnız bıraktılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da kısa film yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin yalnız bırakıldığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: IŞİD'e karşı mücadelede bizi yalnız bıraktılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy Belediyesi "Merhamet ve Adalet" konulu kısa film yarışması gala gecesi ve ödül töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de DAİŞ terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyenlerin hiç biri, ne bizim kadar örgüte zaiyat verdirmişlerdir ne de bizim kadar bedel ödemişlerdir. Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis'e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar. Ankara ve İstanbul'da patlayan bombalara verilen tepkilerle, Paris'te, Brüksel'de yapılan eylemlere verilen tepkiler arasındaki fark, adaletsizliğin somutlaşmış halinden başka bir şey değildir." dedi.

Türkiye'nin gönlünü ve sınırlarını, mazlumlara ve mağdurlara açarken, üç maymunu oynayanların, konu kendileri olunca ilk iş olarak kapılarını kapattığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"İşte bunlarda merhamet yok, adalet yok. Bunlarda diktatörlük var, zulüm var. Biz meseleyi kaynağında çözmeyi, Suriye'de güvenli bölge oluşturarak insanları göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmayı teklif ettiğimiz halde, meseleyi ısrarla başka yönlere çekmeyi sürdürdüler." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazreti Ömer (El adlü esasül mülk) diyor. Mülkün esası, temeli adalettir. Bazıları bunu mal mülk anlamında anlıyor. Aslı o değil. Oradaki mülk ifadesi devlettir. Yani devletin esası adalettir, temeli adalettir. Eğer adalet yoksa o devletin ayakta durması mümkün değildir. Onun için adalet üzerine kurulu bir devlet... İşte hedef bu olmalı." ifadesini kullandı.
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

 "Terörle mücadele sırasında evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum. Dün Malatya'da bazı şehitlerimizin anneleriyle bir arada oldum. Fakat onların vakarına, onların vakur duruşuna gerçekten hayran olmamak mümkün değildi. Bu anneler, evlatları şehit oldu, üsteğmen, uzman çavuş. Ama onlar yine de dimdik ayaktaydı. Allah onlardan razı olsun."

"Türkiye gönlünü ve sınırlarını, mazlumlara ve mağdurlara açarken, üç maymunu oynayanlar, konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, adalet yok. Bunlarda diktatörlük var, zulüm var. Biz meseleyi kaynağında çözmeyi, Suriye'de güvenli bölge oluşturarak insanları göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmayı teklif ettiğimiz halde, meseleyi ısrarla başka yönlere çekmeyi sürdürdüler."

 "Kültür ve sanat alanında söz sahibi olmayan bir düşüncenin, bir mücadelenin kalıcı başarıyı yakalaması, oldukça güçtür. Siyasi iktidar önemlidir, ekonomik iktidar önemlidir ama sosyal iktidarla taçlandırmadığınızda buralarda elde ettiğiniz başarıları sürdürülebilir kılamazsınız. Onun için kültür, onun için sanat, çok çok önemli."

"Suriye'de DAİŞ terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyenlerin hiç biri, ne bizim kadar örgüte zaiyat verdirmişlerdir ne de bizim kadar bedel ödemişlerdir. Bir yandan canlı bombalarla, diğer yandan Kilis'e yönelik saldırılarla canımızı yakan bu örgüte karşı mücadelemizde bizi yalnız bıraktılar. Ankara ve İstanbul'da patlayan bombalara verilen tepkilerle, Paris'te, Brüksel'de yapılan eylemlere verilen tepkiler arasındaki fark, adaletsizliğin somutlaşmış halinden başka bir şey değildir."

Yorumlar