Erdoğan iftirada sınır tanımıyor: Burs, himmet, kurban paraları CHP'ye gitti

Yerel seçim mitinglerini Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hakaretlerle sürdüren AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni bir iddia ile herkesi şaşırttı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan iftirada sınır tanımıyor: Burs, himmet, kurban paraları CHP'ye gitti

Yerel seçim mitinglerini Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hakaretlerle sürdüren AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, yeni bir iddia ile herkesi şaşırttı. Erdoğan, Hizmet Hareketi'nin topladığı burs, himmet ve kurban paralarının CHP'ye gittiğini öne sürdü. Bu garip iddiaya, nereden geldikleri bilinmeyen dinleyiciler de 'yuh' çekti.

Gülen'in memleketi Erzurum'da Hocaefendi'ye hakaretlerini devam ettiren Erdoğan, bu defa da Sadi Hoca diye bir ismi gündeme getirdi. Gülen'in çocukluğundaki hocası olduğunu öne sürdüğü Sadi Efendi'yi şikayet ettiği iddiasını dile getiren Erdoğan'a aynı grup yine 'yuh' çekerek destekte bulundu. Erdoğan, garip iddiasını şöyle tamamladı: "Görüyor musunuz? Jandarmaya gitmiş, Sadi Efendi Atatürk aleyhine konuşuyor diye şikayette bulunmuş. Ve bu yalanla da Sadi Efendiyi tutuklatmış. Görüyorsunuz değil mi? Takiyyenin, fitnenin ne zaman başladığını görüyorsunuz değil mi? Burs, himmet, kurban, nereye gitti bunlar? CHP'ye, MHP'ye.."

Bu arada Erdoğan'ın garip iddiaları ve hakaretleri bazı Erzurumluların tepkisini çekti. Hakaret ifadelerinden rahatsız olan vatandaşlar Erdoğan'ı protesto edip miting alanını terk etti. Ayrılan vatandaşları çeken gazetecilere ise bazı partililer saldırmak istedi. CİHAN

Yorumlar