Erdoğan, iftar programında muhalefeti eleştirdi

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı.Başbakan Erdoğan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, muhaletef partilerini eleştirdi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, iftar programında muhalefeti eleştirdi

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

Başbakan Erdoğan, iftar sonrası yaptığı konuşmada, muhaletef partilerini eleştirdi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimiyle bir dönemi sona erdirip yeni bir dönemin sayfalarını açacaklarını kaydetti.

Güçlü bir Türkiye’yi hazmedemeyenlerin olduğunu savunan Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu CHP ve MHP’nin de içinde olduğu darbe girişimi olarak nitelendirdi. Erdoğan; “Partimize karşı bir çok tuzak kuruldu. Bir çok oyun oynandı. Bunların bir kısmı beklediğimiz öngördüğümüz hazırlı olduğumuz şeylerdi. Ama bazı tuzaklar açıkçası bizi de şaşırttı, bizi bile dehşete düşürdü. Pensilvanya’nın CHP ve MHP’yi de güdümüne alarak başlattığı darbe girişimi hiç şüphesiz bunların en alçakçası, en sinsisi, en tehlikesidir.” dedi.

Pek çok kimsenin 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu kendisinin şahsi ve aile meselesi olarak gördüğünü anlatan Erdoğan, “Görmeye de devam ediyor. Bugün enteresandır. Kriptolu telefon biliyorsunuz özel hattan ve bu telefonların dinlendiğini söylediğimde birileri buna hala inanmıyordu. Bugün ilgili bakanlık bana tespitleri getirdi. Nasıl dinlemişler, kimler tarafından dinlenmiş söylediğim gibi cumhurbaşkanlığından tutunuz, Anayasa Mahkemesi'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, bakanlıklara, tüm bakanlarım hepsi tek tek dinlenmiş. Bunlarla tabi şantaj kasetleri bunlar hazırlandı. Bu şantajla beraber istediklerini istedikleri yere çektiler. Bu ulusal güvenliğimizi, ulusal birliğimizi tehdittir.” diye konuştu.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu geçmişte Türkiye’deki askeri darbelerle bir tutan Erdoğan şunları kaydetti: “Türkiye geçmişte benzeri saldırıları farklı isimlerle defalarca yaşadı. Hafızalarda en çok yer edinenleri 1960,1980 ve 1997 darbeleri olan bu saldırılar. Maalesef her seferinde başarılı oldu. Ülkemize yönelik son saldırı bu defa Pensilvanya’nın bürokrasideki uzantıları eliyle ve bizim üzerimizden başlatılmak istendi. Kararlı duruşumuz ve milletimizin desteği sayesinde bu saldırıyı bertaraf ettik. Sadece bertaraf etmekle kalmadık. Türkiye’nin bir daha böyle taarruzlara uğramaması için gereken tedbirleri de almaya başladık. Cumhurbaşkanlığı görevim boyunca da bu mücadeleden asla yılmayacak bu konunun adım adım takipçisi olacağım. Türkiye’nin çocuklarımızın geleceğine kast eden her girişime olduğu gibi bu kirli ve hain yapıyla da sonuna kadar mücadele edeceğim.” CİHAN

Yorumlar