Erdoğan, HSYK'ya Yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya toplu açılış töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, HSYK'ya Yüklendi

17 Aralık operasyonu ile ilgili konuşan Erdoğan;" Türkiye'de yolsuzluk kılıfına gizlenmiş son derece çirkin ve tehlikeli bir operasyon yürütülüyor. Bu bir yolsuzluk operasyonu değildir, farklı maksatlar var. 27 Mayıs 1960'da Menderes hükümetini düşürmek için aynen bu yöntemleri kullandılar. Ama bu kez Türkiye eski Türkiye değil" diye konuştu.

"SEN BU SERVİSİ NASIL YAPARSIN?"

Başbakan Erdoğan, savcı Muammer Akkaş'ın dünkü açıklamasını eleştirerek şunları kaydetti; "Tezgah hazır, medyaya servis yapmak suretiyle adil yargılama olabilir mi? Sen savcı mısın bildiri dağıtan biri misin? Çıkıyosun adalet sarayının önüne orada bildiri dağıtıyorsun. Bu ne biçim iştir? Yargının tarihinde böyle bir şey var mı? Bu ne menem iştir? Ben HSYK'ya sesleniyorum; HSYK, adli kolluk konusunda Danıştay'ı baskı altına almak üzere bildiri yayınladın. Burada, kalkıp adalet sarayının önünde başsavcı yetkisini kullanmak suretiyle attığı bir adım var, bunun üzerine kalkıp, başsavcıya ve başsavcı vekiline adeta orada komplo ayarlamak suretiyle medyaya bildiri yayınlayan, dosyasının içindekileri orada açıklayan bir kişi bu ülkede adil bir savcı olabilir mi? Gazetelere, medyayı yanına almak suretiyle gizlilik esası olan bütün dosya münderecatını medyada görüyoruz. Sen bu servisi nasıl yaparsın? Bu ne demek? Sen tertemiz insanları bununla nasıl lekelersin? Bu insanların bu ülkenin ekonomisinde, iş hayatında, bilim hayatında, vakıf hayatında farklı yerleri varken bunları lekelemeye hakkın var mı? Önce sen nereye çalışıyorsun bunu açıkla, sen açıklamazsan biz açıklayacağız bunları da. Çünkü bu yolda bizim yürüyüşümüz farklıdır, bunları çok iyi bileceğiz."

"BEDDUAYA LANET, DUAYA DAVET"

Başbakan şöyle konuştu; "Benim alnı secdeye değen, ülkesini vatanını seven kardeşim. Başka çevrelere ajanlık yapan Türkiye düşmanlarına maşalık yapan bu devlet içinde çöreklenmiş örgütün, çetenin yaptıklarıyla kimin ekmeğine yağ sürdüğünü inşallah gördü ve görüyor. Kardeşlerim, Müslümanlar kendi aralarında birbirlerine karşı rahmet içindedir. Müslümana beddua edenlerin gerçekte kimin hesabına çalıştığını benim imanlı, ihlaslı kardeşlerim tanımışlardır. Ben size şunu söyleyeceğim; Biz beddua etmeyeceğiz, biz dua edeceğiz, biz bedduanın kendisine tepki vereceğiz, duaya davet edeceğiz. Onun için diyorum ki bedduaya lanet, duaya davet."

Yorumlar