Erdoğan: Hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında 113 eserin hizmete alınış töreninde yaptığı konuşmada, “Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik, kuru bir cumhuriyetçilik yapmıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında 113 eserin hizmete alınış töreninde yaptığı konuşmada, “Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik, kuru bir cumhuriyetçilik yapmıyoruz. Hamaset değil iş üretiyoruz. Hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Asırlık rüyaları bir bir gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 113 tesisin açılışı için Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuştu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı eliyle gerçekleştirilen tarihe endeksli açılış merasimlerini tam 4 yıldır sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "2010 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın eliyle tam 110 eserin yapımını tamamlayarak milletimize ve ülkemize kazandırmıştık. 2011’de 111, 2012’de 112 eseri ülkemize, milletimize kazandırdık. Bugünde 113 tesisi, 113 yatırımı resmi olarak hizmete alıyoruz. Bugün bir tek törenle toplam 3 milyar 250 milyon liraya mal olan tam 113 dev projeyi resmen hizmete alıyoruz. Bu dev tesisler Kahramanmaraş’tan İzmir’e, Nevşehir’den Van’a, Şanlıurfa’dan Çanakkale’ye yurdumuzun dört bir köşesine yayılıyor." şeklinde konuştu.

"BİZ HİZMET YARIŞINDAYIZ, BİRİLERİ LAF YARIŞINDA"

AK Parti iktidarının, eserleri ile konuşan, açılışlarla konuşan bir iktidar olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün Türkiye’nin hangi iline, hangi ilçesine, hangi mezrasına, insanımızın yaşadığı, insanımızın nefes aldığı hangi yöresine giderseniz gidin orada mutlaka bizim iktidarımızın, bizim hükümetimizin bir eserini, bir hizmetini, bir projesini, bir yatırımını muhakkak görürsünüz. Ayak basmadık yer bırakmadık. Her yere gidiyoruz. Ayak bastığımız her yere hizmet götürmekten, eser inşa etmekten söz ediyorum. Amacımız, bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Eser bırakmak, iz bırakmaktır. Amacımız Türkiye’yi kalkındırmaktır. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. İşte bu sabah Batıkent-Sincan arasında metronun test sürüşüne katıldım ve orada yapılanları yerinde gördüm. İnşallah yılbaşı itibariyle Batıkent-Sincan arasında artık hizmete başlayacak. Bu bir şeyi gösteriyor, biz hizmet yarışındayız, birileri de laf yarışında. Allah’a şükürler olsun ki ülkemize, milletimize olan sevdamızın karşılığı olarak Cumhuriyet tarihimizin bir çok rekorunu kırdık. Türkiye’ye, insanımıza ilkleri yaşattık. Hayalleri, rüyaları gerçeğe dönüştürdük. Dünyada ilk defa iki kıtayı birleştiren ilk su altı tünelini yapmak bize nasip oldu ülkemizde."

"KURU BİR MİLLİYETÇİLİK, KURU BİR CUMHURİYETÇİLİK YAPMIYORUZ"

Sözlerini, "Hizmet terimine laf üretenler, oturdukları yerden bizleri eleştirenler karada yol yapamazken, biz denizin altından tünel açıyoruz." şeklinde sürdüren Erdoğan, ardından Mevlana'dan örnek verdi: "Kamil odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser." Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz gecemizi gündüzümüze katarak eser üretmeye, eser inşa etmeye kendimizi adadık ve bu yolda devam ediyoruz. Başkaları gibi kuru bir milliyetçilik, kuru bir cumhuriyetçilik yapmıyoruz. Hamaset değil iş üretiyoruz. Hizmet üretiyoruz, eser üretiyoruz. Asırlık rüyaları bir bir gerçekleştiriyoruz. İşte 29 Ekim’de 153 yıllık rüyayı, Marmaray’ı biz başlattık, tamamladık ve bir gerçeğe dönüştürdük. İşte Konya’da mavi tünel, bir başka rüya, bir başka asırlık proje. Onu da biz tamamladık. İşte Çine Adnan Menderes Barajı hamd olsun onu da tamamlamak bize nasip oldu. Aydınlı kardeşlerimiz iyi bilirler, Aydın asırlardan beri suya hasretti. Aydınlılar ilk defa 1869 yılında dönemin Osmanlı Padişahı Abdülaziz’e yerleşim yerlerine bir baraj yapılması talebinde bulunmuşlardı. 1869… Ancak bu talepleri ne Abdülaziz tarafından ne de ondan sonra tahta çıkan padişahlar tarafından karşılanamadı. Aradan 5 padişah geldi geçti. Osmanlı dönemi sona erdi, Cumhuriyet dönemi kuruldu. Aradan 59 hükümet geldi geçti. Hepsi bu projeyle ilgilendi, rahmetli Adnan Menderes de bunu gerçekleştirmenin hayalini kurmuştu. Ancak olmadı, gerçekleşmedi. Kendi sınıfında Avrupa’nın en yüksek, dünyanın 5. Barajı, Türkiye’nin haklı gururu Çine Adnan Menderes Barajı’nı tamamlamak hamd olsun o da bize nasip oldu."

Törende Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da kısa bir konuşma yaptı. Göreve geldikleri 2003 yılından itibaren sürekli toplu açılış yaptıklarını kaydeden Eroğlu, her yıl mutlaka büyük eserleri topluca açtıklarını vurguladı. 2010 yılında 110 tesisi, 2011 yılında ise 111 tesisi, 2012 yılında ise 112 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Eroğlu, bugün ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uğurlu elleri ile 113 dev eserin açılışını gerçekleştireceklerini kaydetti. Bakanlığının çok büyük hizmetlere imza attığının altını çizen Bakan Eroğlu, şu ana kadar bin 63 adet tesisi açarak hizmete sunduklarını ve sayısız baraj, gölet ve arıtma tesisi yaptıklarını belirtti.

113 TESİSİN TOPLAM MALİYETİ 3 MİLYAR 250 MİLYON LİRA

2013 yılında açılışı gerçekleştirilen 113 tesisin toplam maliyeti 3 milyar 250 milyon lira olarak açıklanmıştı. Bu tesisler arasında 36 baraj, 6 içme suyu temin tesisi, 2 atık su arıtma tesisi, 26 sulama tesisi, 22 taşkın koruma tesisi, 10 ulaşım tesisi, 2 diğer maksatlı DSİ tesisi, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi, Sakarya Fidanlık Borsası, yangın önleme tesisleri, yangın havuzları ve göletleri, şehir ormanları, mesire yerleri, Manisa Spil Dağı Milli Parkı Altyapı Projesi, milli park projeleri, otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), havaalanı OMGİ'ler, seyyar meteorolojik sistemler, deniz radarları ve Deniz OMGİ'ler bulunuyor. Bu tesislerle yaklaşık 2 milyon 100 bin dekar tarım arazisi suya kavuşturuluyor. İzmir, Van, Ordu, Karaman, Sinop ve Aydın'ın 2040-2050 yıllarındaki içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçları karşılanırken, Hatay il merkeziyle, 21 ilçe, 83 yerleşim birimi ve yaklaşık 100 bin dekar arazinin taşkınlardan korunması sağlanıyor. Ayrıca, 9 proje paketiyle, Artvin-Erzurum devlet yolunun 1, 2 ve 3. kısımları ile Artvin-Ardahan ve Artvin-Ardanuç devlet yollarının relokasyonu tamamlanmış oldu.


CİHAN

Yorumlar