Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarını sürdürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, bu haddini bilmezlere boyun eğmeyecektir.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarını sürdürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, bu haddini bilmezlere boyun eğmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti, kasetlerle montajlarla şantajlarla esir alınamaz." dedi.

    Recep Tayyip Erdoğan, partisince Karabük'te düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Konuşması sık sık miting alanındaki partililerce sloganlarla kesilen Erdoğan, muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP'ye yüklendi.
    
    Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarına Karabük'te devam eden Erdoğan, "MHP, 2011 seçimlerinde bunlar tarafından ahlaksız bir saldırıya uğradı. Adayların ve vekillerin gizlice kaydedilmiş görüntüleri yayınlandı. Bazı adaylar çekildi, birisi MHP'den ihraç edildi ama seçilerek Meclis'e geldi. O dönem MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu okyanus ötesine verdi veriştirdi, çok ağır ifadeler kullandı. Ama bugün bakıyorsunuz MHP şu anda okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu, onun müridi oldu. Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor, okyanus ötesi montaj yapıyor, Bahçeli tezgahında onu satıyor. Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Ben kendisine adres verdim dedim ki; 'İstanbul Tahtakale'de bunu yapabilirsin veya Unkapanı'nda yaparsın, sana bu yakışır." dedi.
    
    "BUNLAR TÜRKİYE'NİN KANUNLARINI TANIMAYAN TWİTTER'İN AVUKATI"

    Kendilerine karşı oynanan oyunun çok büyük olduğunu savunan Erdoğan, "Bunların kimlerle birlikte hareket ettiklerine çok dikkat edelim. Bu CHP, bu MHP, bu Pensilvanya Suriye'de zalim Esed'in avukatı, Mısır'da Sisi'nin avukatı, 28 Şubatçıların avukatı, DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin avukatı, Twitter gibi Türkiye'nin kanunlarını tanımayan, Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapan şirketlerin avukatı ama bir tek Türkiye'nin avukatı değiller." diye konuştu.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, düşürülen Suriye uçağıyla CHP'nin ilgili olarak Suriye'nin yanında yer aldığını söyledi. Erdoğan, "Şimdi bu CHP'nin genel müdürü var ya, utanmasa Suriyeli pilotlar için de 'ekmek almaya gidiyordu' diyecek. İnanın böyle. Bunlarda yalan gani. Hayatı yalan üzerine bunun bina edilmiş. Türkiye bunlara bırakılmaz, Türkiye bunlara emanet edilmez. Ne CHP'ye ne MHP'ye ne BDP'ye. Bırakın Türkiye'yi şehirler dahi emanet edilmez." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar