Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti

Manisa’da mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Pensilvanya yönetimindeki Neo Ergenekon ile de mücadele edeceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam etti

Manisa’da mitinginde Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaretlerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Pensilvanya yönetimindeki Neo Ergenekon ile de mücadele edeceğiz.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada, 12 yıl boyunca çetelerle, mafyalarla, cunta ile mücadele ettiklerini söyledi. Devlete sızmış, milletin enerjisini hortumlayan çeteleri tasviye ettiklerini dile getiren Erdoğan, “İnşallah 30 Mart’tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz. Ergenekon ile mücadele ettik. Pensilvanya yönetimindeki Neo Ergenekon ile de mücadele edeceğiz. Allah aşkına şuna bakar mısınız? Neymiş Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. Duydunuz mu? Aynen öyle. İnzivaya çekileceksen gel ülkende inzivaya çekil. Bu nasıl bir inziva? İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Duydunuz değil mi? Alüfte. Yani aşüftenin benzeri. Onları takip ediyor. Siyasilerden birini alüfteyi musallat etmişler de o hemen haber göndermiş. Sakın ha demiş. Ya sen Hocamızın, yoksa istihbarat örgütünün başı mısın, nesin ya? Nesin sen? İnzivaya çekilmiş ama senaryo talimatlara veriyor. İnzivaya çekilmiş ama uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor, röportajlar veriyor. İnzivaya çekilmiş ama Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanın, savcı, hakim, bürokratların telefonlarını dinleyip en mahrem yerlerini kaydediyor.” iddialarını öne sürdü.

Bunun casusluk olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu casusluktur. Yapamazsın böyle bir şeyi. Cumhurbaşkanın telefonunu dinleyemezsin, mahkemelerin böyle bir karar alma yetkisi yok. Başbakanı dinleyemezsin, mahkemelerin böyle bir karar alma yetkisi yok. Bunları yaptılar. Montaj yaptılar, dublaj yaptılar. Allah aşkına bu nasıl bir inziva? Ne diyorlar, herkes konuştu, konuştu, o sustu. Bu nasıl bir susmak? Beş ay önce konuşmuş. Beddua Allah’ın gücüne gider. Hatta densizlik demiş. Beş ay sonra çıktı, dikkat ettim, aynı kelimeleri kullanarak Allah’ın gücüne gider dediği, densizlik dediği bedduayı daha beteriyle kendisi yapıyor. Alimlerin şehri Manisa, inanıyorum ki siz işte bu tür alimlere gereken cevabı vereceksiniz. Evliye şehri Manisa inanıyorum ki sizler bu tür fitne, fesat, takiyye, yalan, iftara atanlara gereken cevabı vereceksiniz. Büyük devlet adamları, cihan padişahı yetiştirmiş Manisa, inanıyorum ki devlete, millete, milli güvenliğimize yönelik saldırıya karşı tepkinizi 30 Mart’ta ortaya koyacaksınız.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar