Erdoğan, himmeti haraç olarak niteledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, esnafların gönüllerinden koparak himmet adıyla verdiği bağışların haraç yoluyla toplandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, himmeti haraç olarak niteledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, esnafların gönüllerinden koparak himmet adıyla verdiği bağışların haraç yoluyla toplandığını iddia etti.

Erdoğan, Ankara’da TESKOMB 64. Yıl Vizyon Buluşması adlı programa katıldı. Burada esnaflara seslenen Erdoğan, "Ülkemizde binlerce insanı aldattılar. Temiz saf İhlaslı bir çok kardeşimizi maalesef aldattılar. Özellikle de esnafımızı himmet adı altında topladıkları paralarla bunlar esnafımızı aldattılar. Çok şaşırtıcı vakalar duyuyoruz. Esnafı himmet adı altına nasıl haraca bağladıklarını biliyoruz. Senet imzalatarak esnafı nasıl zorda bıraktıklarını biliyoruz. Bunlar tehditle, şantajla topladıkları haraca zekat, sadaka, himmet gibi isimler vermiş böylede bir alçakça işin içine girmişler.” iddiasında bulundu.

Türkiye genelindeki tüm esnaf ve zanaatkarlara bir çağrı yaptığını belirten Erdoğan, "Ne olur bunları artık beslemeyin. Türkiye aleyhine, devlet aleyhine, ulusal güvenliğimiz aleyhine çalışan bu casuslara paranızı kaptırmayın. Türkiye’de çok sayıda cemaat var, dernek var, vakıf var. Gerçekten çok samimi yardım kuruluşları var. Eğer tehdit edilen, şantaj yapılan esnafımız varsa hiç korkmasın, hiç boynunu eğmesin gelsin bizi bulsun. Bakın net söylüyorum. Kardeşlerim devletin içindeki devletin kurumları içindeki paralel unsurlar tarafından resmi görüntü altında baskıya maruz kalanlarda gelsin bizi bulsun. Bu paralel devletine, bunların zulmünü de Allah’ın izniyle kökünden kazıyacağız ama bunu hep birlikte yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda bunları ayakta tutan maalesef muhalefet partileridir. Muhalefet partilerini de aldatıyor. Sandıktan ümidi kestiler. 30 Mart'ta kaybedeceklerini anlayan muhalefet partileri Pensilvanya'daki zatın ceketinin içine girdiler. İradelerini siyasetlerini oraya teslim ettiler, oradan birşey elde edeceklerini zannediyorlar. Muhalefet adına bu paralel yapı çalışıyor ama millet bunu görüyor. Akın akın milletimin meydana koştuğunu görüyoruz. 30 Mart bir dönemin kapandığı tarih olacak. 30 Mart yeni Ergenekon çetesinin tasfiye edildiği tarih olacak. 30 Mart istikrarın huzurun güven ortamın bahar ve barış ortamının bütüy Türkiye hedeflerinin sarsılmaz güç kazanacağı bir tarih olacak. Esnafın duası bizim için çok önemli. Türkiye için millet için devlet için bu kutlu mücadele de esnafımızın bize destek vereceğine yürekten inanıyorum."
CİHAN

Yorumlar