Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, Anayasa Mahkemesinin kararı ile ilgili açıklamaları nedeni ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Anayasa Mahkemesinin kararı ile ilgili açıklamaları nedeni ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyuru dilekçesini vermeden önce adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Tanal, Anayasa Mahkemesinin kararına karşı gelmenin Türk milletine karşı gelmek anlamına geldiğini söyledi.

Tanal, yasama, yürütme, yargının bir birine eşit kurumlar olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamaları ile anayasa dışına çıkarak hukuki meşruluğunu kaybettiğini iddia etti.

Suç duyusu dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 28 Şubat 2016'da Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla ilgili yaptığı açıklamalarında "Türk Ceza Kanunun 301. maddesine göre Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılayarak açıkça suç işlediği" ileri sürüldü.

Yorumlar