Erdoğan: Haberim yok, doğru bulmuyorum

Ukrayna ziyareti öncesi izahatlarda bulunan C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İzleme Heyeti'ni değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Haberim yok, doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna ziyareti öncesi yaptığı izahatda, Çözüm süreci kapsamında oluşturulan İzleme Heyeti konusunu değerlendirdi. Erdoğan, "Ben gazetelerden okuyorum. Böyle birşeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da fazla aşırı net söylüyorum ben müspet bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil.  Bu işler istihbarat teşkilatlarıyla yürür. Bu işin yükümlüsü hükümet ise başladığı biçimde devam ettirmelidir. Bunlar benim İçten düşüncelerimdir. Ben bu vakaya sıcak bakmıyorum" diye konuştu.

IŞİD'E KATILAN YABANCILAR

- Bizim memleketimizde yakalanan yabancıları iade etmeye devam edeceğiz. 

TUNUS SALDIRISI

- Tunus'ta yaşanan kocaman bir katliam ve cinayettir.

UKRAYNA ZİYARETİ

Tatar ve Ahıska Türkü kardeşlerimiz var. Büyük sürgün ve acılar yaşayan kardreşlerimiz yaşanan gerilimden fazla aşırı önemli bir biçimde etkileniyorlar. Türkiye şekilde ilgili kuruluşlar vasıtası ile kardeşlerimizin vaziyetini takip ediyoruz. Kardeşlerimiz için neler yapacağımız konusu için düşünce alışverişinde bulunacağız.

- İçinde bulunduğumuz coğrafya sancılı bir dönemden geçiyor. Ukrayna, Suriye, Yemen.... Biz bu süreçte komşuluk ve kardeşlik görevimiz neyse onu yapacağız. Ülkelerde yaşanan olup bitenleri anbean takip ediyoruz. Bölgesel ve milli bütün aktörlerle iletişim halindeyiz. Komşumuz Ukrayna ve halkının beraberinde durmaya devam edeceğiz. Bu konuları tefarruatlı bir biçimde değerlendireceğiz. Onları dinleyeceğiz. Biz Ukrayna'nın doğusunda yaşanan krize kalıcı çözümün barışla olacağına inanıyoruz. 12 Şubat paketini bu konu hakkında önemsiyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ziyaretimizin Ukrayna ve Kırım'daki kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar