Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanıyla Gazze'yi konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısıyla ilgili sürdürdüğü temaslar çerçevesinde, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Başbakanlık kaynaklarından edinilen...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanıyla Gazze'yi konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısıyla ilgili sürdürdüğü temaslar çerçevesinde, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Antalya Havalimanı'na inişi akabinde yapılan görüşmede, her iki lider de taraflar arasında 2012'de varılmış olan ateşkese ivedilikle geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze'de yaşananların son derece kaygı verici olduğunun belirtildiği görüşme sırasında, gerilimin tırmanmasının her iki tarafın da aleyhine olacağı ifade edildi.

Başbakan Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Gazze'de ivedilikle ateşkesin sağlanması için temaslar da bulunma, bu çerçevede önümüzdeki günlerde de irtibat halinde olma konularında mutabık kaldıkları kaydedildi. CİHAN

Yorumlar