Erdoğan, Ermeni heyetini kabul ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti kabul etmek üzere Başbakanlık Resmi Konut’a geldi. Daha önce Başbakanlık Merkez Bina’da yapılacağı duyurulan kabul, daha sonra görüşmeye yarım saat...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Ermeni heyetini kabul ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ve beraberindeki heyeti kabul etmek üzere Başbakanlık Resmi Konut’a geldi. Daha önce Başbakanlık Merkez Bina’da yapılacağı duyurulan kabul, daha sonra görüşmeye yarım saat kala Resmi Konut’a alınmıştı.

Erdoğan, Resmi Konut’a geldikten sonra kabul 11.25’te başladı. Görüşmede Patrik Vekili'nin Erdoğan’a Paşabahçe’nin Osmanlı çeşmesini, Erdoğan’ın da Patrik Vekili'ne gümüş anı tabağı verdiği belirtildi.

    Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın katılıyor.

    Ermeni heyetinde ise Aram Ateşyan, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Karagözyan Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Gülmezgil ile Aram Ateşyan’ın yardımcısı ve din adamı Ayk Mürzoğlu katılıyor. CİHAN

Yorumlar