'Erdoğan, Egemen Bağış’ı çağırıp Kur’an'la dalga geçilir mi, istifa et dedi mi?'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Egemen Bağış ne diyor? Allah’ın kelamıyla dalga geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan, Egemen Bağış’ı çağırıp Kur’an'la dalga geçilir mi, istifa et dedi mi?'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Egemen Bağış ne diyor? Allah’ın kelamıyla dalga geçiyor. Bakara, makara diyor. Bakara Süresi'yle dalga geçiyor. Sonra ‘Her cuma Google’dan bir ayet indiriyorum sen de salla’ diyor. Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan’ın, Egemen Bağış’ı çağırıp ‘Kardeşim Kur’an-ı Kerim ile dalga geçilir mi? İstifa et bakayım bu partiden’ dediğini duydunuz mu? Niye istifa ettirmiyor. ” dedi.

Bilecik’te partisinin düzenlediği seçim mitinginde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu; “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir vatandaş Allah’ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Ama bunun koltuğunun altında tuttuğu adamı siz gördünüz tanıdınız. Egemen Bağış. 3 seferde 1,5 milyon dolarlık rüşvet alan adam. Onun bir üstü var. İçişleri Bakanı Muammer Güler. 10 seferde 10 milyon dolarlık rüşvet alan. Onun da bir üstü var. Zafer Çağlayan. 28 seferde 52 milyon dolar rüşvet alan. Hiç bir yurttaşımın harama ortak olmasını istemem. Müslümanlık'ta yoktur böyle bir şey. Hele kul hakkı yediyse onu bir tarafa bırakmamız lazım. Egemen Bağış ne diyor? Allah’ın kelamıyla dalga geçiyor. Bakara, makara diyor. Bakara suresiyle dalga geçiyor. Sonra ‘Her Cuma Google’dan bir ayet indiriyorum sen de salla’ diyor. Siz hiç Recep Tayyip Erdoğan’ın, Egemen Bağış’ı çağırıp ‘Kardeşim Kur’an-ı Kerim ile dalga geçilir mi? İstifa et bakayım bu partiden’ dediğini duydunuz mu? Niye istifa ettirmiyor. Çünkü istifa ettirirse Erdoğan Bayraktar gibi o da konuşacak. Rüşveti nasıl aldıklarını, nasıl paylaştıklarını, onun nasıl haberi olduğunu hepsini açıklayacak. Sandığa gideceğiz elimizi vicdanımıza kayacağız ve oyumuzu öyle kullanacağız. Söz mü?” diye konuştu.

“Bunların yüzü göründü, maskeleri düştü, 17 Aralık Şeb-i Aruz’da gerçek ortaya çıktı.” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kul hakkı yiyeni bizim affetmememiz gerekir. Önce gitmeliler, aklanmalılar, temizlenmeliler, milletten özür dilemeliler. Ondan sonra bizim karşımıza gelmeliler ki, biz onlara oy verebilelim. Sesi kısıldı, biliyorum. Sesinin kısılması önemli değil. Biz bu ülkede temiz siyaset istiyoruz. Hangi görüşten olursa olsun. İnsanlar halkın önüne saygılı biçimde çıkmalı. Halkı kamplaştırmamalı. Ben barıştan yanayım. O savaştan yana. Ben kul hakkı yememekten yanayım. O, kul hakkı yemekten yana. Ben herkesin zengin olmasını istiyorum. O kendisini ve ailesinin zengin olmasını istiyor. Ben özgür ve güzel bir Türkiye istiyorum. O başka bir Türkiye istiyor. Ben yurttaşlarım arasında hiç bir ayrım olmasını istemiyorum. O ülkeyi kamplaştırıyor. Ben gönderimizde, albayrak özgürce dalgalansın istiyorum. O bayrağı siyasete alet ediyor. Ben ülkemi seviyorum, Emin olun onun kendi ülkesini sevdiğinden ciddi endişelerim var. Zorla Türkiye’yi savaşa sokmak istiyor. ‘Ben acaba kahraman olur muyum?’ diye. Bütün Türkiye duysun, bütün dünya duysun, Hırsızdan kahraman çıkmaz.”

Kılıçdaoğlu, konuşmasının sonunda mitinge gelen vatandaşlara karanfil attı, güvercin uçurdu.
CİHAN

Yorumlar