Erdoğan: Dün üzüntü belirtenler, öldürülen Burak için ne diyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dün akşam çıkan olaylarda Burak Karamanoğlu adlı gencin öldürülmesiyle ilgili, "Dün üzüntü belirtenler, Burak yavrumuz için ne diyecekler.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dün üzüntü belirtenler, öldürülen Burak için ne diyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dün akşam çıkan olaylarda Burak Karamanoğlu adlı gencin öldürülmesiyle ilgili, "Dün üzüntü belirtenler, Burak yavrumuz için ne diyecekler." diye sordu.

Başbakan Erdoğan, partisince Aksaray Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Hiçbir zaman bir araya gelmemiş ve gelemeyecek olanların şimdi aynı safta buluştuğunu söyleyen Erdoğan, "MHP ile eli kanlı devlet düşmanı DHKP-C'nin bir araya geleceğini söyleseler inanır mıydınız? Artık inanın, zira bir araya geldiler, ittifak yaptılar, aynı safta, aynı hizada buluştular. Birbirlerine en ağır ifadeleri kullanan CHP ile Pensilvanya'nın bir araya gelebileceğini hiç düşünür müydünüz?" diye konuştu.

"Yıllarca şu başörtülü kızlarımıza bu CHP ve onun zihniyeti zulmetti." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İmam hatip okullarının orta kısmını kapattılar. Pensilvanya'ya en ağır sözleri bu CHP söyledi. Meclis'te bizzat Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı, 'Pensilvanya'ya militan yetiştiriyor' öyle dedi. Soru önergesi verdi, Meclis araştırması istedi. Şimdi bu CHP ile Pensilvanya aynı hizada, aynı safta buluştu. Sadece bunlar değil, başka kesimleri, marjinal örgütleri, terör örgütlerini de yanlarına çekiyorlar. Medya bunlara destek veriyor. Pensilvanya'nın medyası terör örgütüne destek veriyor. Altı ay önce böyle değildi. Ama şimdi dünkü başlıklara bakın, onu göreceksiniz. İş adamları, işveren kuruluşları bunlara destek veriyor. Hep birlikte sokakları ateşe vermek, yıkmak, tahrip etmek, huzuru bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar."

"BUNLARIN İNSANLIKTAN NASİBİ YOK"

Dün İstanbul'daki Berkin Elvan'ın cenazesi sırasında bir itfaiye aracına saldırıldığını ve itfaiyecinin dövüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Bunların insanlıktan nasibi yok." şeklinde konuştu.

Askerden yeni gelen Burak'ın dün İstanbul'da öldürüldüğünü belirten Erdoğan, "Peki, dün bu kadar yazı yazan, bu kadar televizyonlarda söyleşiler, bu kadar üzüntüler belirtenler, acaba Giresun'un Alucra'sından o Burak yavrumuz için ne diyecekler söylerler mi? Hiçbir şey duydunuz mu? Bunlar dükkanlara saldırdılar, esnafa saldırdılar. O Burak yavrumuzun ne günahı var? Ne yaptı? Elinde silah mı vardı? Ne vardı? DHKP-C bakın olayı üstlendi. Olay bu." ifadelerini kullandı.

"10 TANE SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİNİ YAKTILAR"

Gösteriler sırasında belediye otobüslerine de saldırıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu belediye otobüsleri ne iş yapar? Halkı taşır. Öyle mi? Bunlar halkın yanında değil ki. Halkı taşıyan belediye otobüsüne saldırıyorlar, bu belediye otobüslerimizi yakıyorlar. Bu ihanet değil de nedir soruyorum sizlere? Dün güya cenazedeler. Ne cenazesi. İşte buyurun, bizim 10 tane seçim koordinasyon merkezini yaktılar. Aynı şekilde seçim propagandası yapan aracımızı yaktılar. Bunların derdi başka. Filistin'in çocukları için, Mısır'ın çocukları için, Suriye'nin çocukları için, Mavi Marmara şehitleri için, hatta Türkiye'deki terör kurbanları için vicdanı bir kez bile sızlamayan Pensilvanya, sokakları tahrik etmek için mesaj yayınlıyor. Yazıklar olsun. Bu millet neyin ne olduğunu çok net görüyor, çok net izliyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar