Erdoğan: Dershane olayında irine toplu iğneyi dokundurduk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik bitirme planlarının 17 Aralık'tan önce başladığını itiraf etti. Canlı yayında konuşan Erdoğan, "Hukuk devletine aykırı olan adımlar ondan dolayı tabi dershane olayında biz orada...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dershane olayında irine toplu iğneyi dokundurduk

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik bitirme planlarının 17 Aralık'tan önce başladığını itiraf etti. Canlı yayında konuşan Erdoğan, "Hukuk devletine aykırı olan adımlar ondan dolayı tabi dershane olayında biz orada irine toplu iğneyi dokundurduk ve irin patladı. Şimdi temizlik safhasındayız. Bunun olması lazım" dedi.

Başbakan Erdoğan, A Haber ve ATV yayınında katıldığı programda Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı. Erdoğan, cemaatle ilgili yaptığı yorumlarda itiraf gibi açıklamalarda bulundu. Gezi olayları ile Hizmet Hareketi'ni bağdaştıran Erdoğan, "17 Aralık'ta da benzer şeyi yaptılar, 25 Aralık'ta da yine benzer şeyleri yaptılar. Bunlarda da bekledikleri neticeyi alamadılar. Bakın şimdi o dönemin savcılarından bir tanesi bir ülkede bir savcı kalkıp da o ülkenin başbakanına tweetlerle tehdit sallayamaz hakaret edemez. Ama şu anda tehdit sallıyor. Nerede HSYK? Bunlardan haberi yok mu HSYK'nın. Böyle bir yargıyı eleştirmek hakkımız değil mi? Benim suç duyurusunda bulunmam şart değil. Tweetler ortada herşey ortada. Neyi bekliyorsunuz bunun adımını atmanız lazım. Böyle bir adam adalet mekanizmasının içine yakışmaz. Bunlar hakikaten bu paralel yapı, paralel yargı, diğerlerini tenzih ediyorum bu ülkenin ulusal güvenliği tehdit eder hale gelmiştir. Ulusal güvenliğin tehdit altında olduğu bir ülkede paralel yapı ile mücadele sadece Tayyip Erdoğan'ın görevi değil. Hükümet millet hep beraber bu işin mücadelesini vermeye mecburuz. Aksi takdirde ulusal güvenliğimiz tehdit altına alınır ki bunu sonra çok ararız" dedi.

Barlas'ın, "Yani o zaman dershane olayının patlaması iyi olmuş bir 5 sene daha geçseydi" diye eklemesi üzerine Erdoğan, "Daha tehlikeli olurdu. Bunların hepsi malum. Hukuk devletine aykırı olan adımlar ondan dolayı tabi dershane olayında biz orada irine toplu iğneyi dokundurduk ve irin patladı. Şimdi temizlik safhasındayız. Bunun olması lazım" şeklinde konuştu.

Barlas'ın ardından, "Örgütün şefinin Amerika'daki ikameti devam edecek mi? Netice müttefik bir ülke burası" diye sorması üzerine de Erdoğan, "Ben Amerika'nın bu noktada tavır almasını bekliyorum. Bunu sayın Obama'ya söyledim kendisi de anladım dedi. Bundan sonraki süreçte buradaki yargının vereceği kararlar da önemli. Yargıdan bir kırmızı bülten çıkardığımız andan itibaren herhalde şu anda bulunduğu yerde duramayacaktır. Biz de bu konu ile ilgili kararlılığımızı sürdüreceğiz. Çok ilginç kararlar çıkıyor bu ara. Bu arada Türkiye'de bulunanların birçoğu kaçmaya başladı. Mesela benim böcek olayıyla ilgili olanlardan bir tanesi kaçmış. Yargı yasak getirmediği için o da bu ara tıpış tıpış yurt dışına gidiverdi" diye ekledi. CİHAN

Yorumlar