Kula’da organ bağışı için stant açıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası dolayısıyla toplumu organ bağışı konusunda bilinçlendirmek için stant açıldı.Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı...

Google Haberlere Abone ol
Kula’da organ bağışı için stant açıldı

Manisa’nın Kula ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası dolayısıyla toplumu organ bağışı konusunda bilinçlendirmek için stant açıldı.

Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organ bağışı standı kuruldu. Stant vatandaşları organ bağışı konusunda bilinçlendiren görevliler, vatandaşlardan organ bağışı topladı. Organ Bağışı Haftasında yapılan çalışmaları anlatan Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi görevlisi Hakan Ayaz, "Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ bağışı sayısındaki yetersizliğin temelinde, ailelerin sosyal ve kültürel nedenlerle gösterdikleri direnç ve organ bağışının tam olarak anlaşılmamış olması yatmaktadır. Organ bağışı organ naklinin toplum tarafından benimsenmesiyle giderek artacaktır. Organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus, organ ve doku bağışının arttırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir” dedi.

Kula Belediyesi önünde açılan organ bağışı standına gelen Kula Belediyesi zabıta personeli organlarını bağışladı. Organlarını bağışlayan Kula Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Ulu, “Organ bağışı Türkiye’de yeni gündeme gelen önemli konuların başında gelmektedir. Bizde bu konunun öneminden dolayı, organ bağışına duyarsız kalmayıp, zabıta arkadaşlarımız ile birlikte organ bağışında bulunduk. Bağışlanan her organ, yeni bir hayatın başlangıcı. Organ bağışının ülkemizde yeterince olmadığı bir gerçek ama bu durumu değiştirmek, arttırmak da bizim elimizde. O nedenle organ bağışının önemi hakkında gerekli eğitimlerin verilmesi şart. Biz de zabıta personeli olarak bir farkındalık oluşturarak tüm arkadaşlarımız ile birlikte organlarımızı bağışladık" diye konuştu.

Yorumlar