Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Ana Muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütünün mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen muhtarlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iftar sofrasında buluştu.

İftar öncesinde muhtarlara hitap eden Erdoğan, dün İstanbul Vezneciler'de, bugün Mardin'in Midyat ilçesinde patlayan bombaların yüreklerini yaktığını, ciğerlerini dağladığını dile getirerek, bu menfur saldırılarda şehit düşen polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara şifa temenni etti.

Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" isimli şiirinden "Şehitler tepesi boş değil, biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için, rüzgar bekliyor" dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde şehitler tepesi hiç boş kalmıyor. Bu milletin ekmeğini yiyen, suyunu içen, bu ülkenin havasını soluyan her vatan evladı gerektiğinde hiç gözünü kırpmadan ölümün üzerine gidebilecek cesarete sahiptir. Arada bazı kanı bozuklar çıkmıyor mu? Çıkıyor elbette, milletimiz onlara da hak ettiği dersi veriyor. Ben tabii 'Kanı bozuk' derken biyolojik bir kanı bozukluktan, hele ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde 'kanı bozuk' ifadesi karakterle ilgili bir göndermedir. Anlamı da kendi milletine, kendi toplumuna karşı kötülük yapan, yanlış işlerle uğraşmakta ısrar edenlerdir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var. Bizim gözümüzde o kanı bozuktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programındaki ifadelerine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen akşam bir televizyon kanalında bir siyasi partinin başındaki şahıs ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir, ben bu ana muhalefet partisine gönül veren vatandaşlarımıza sesleniyorum, söylediği nedir? 'Biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik, yeri geldi DHKP-C'lileri ziyaret ettik.' Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP-C'lileri ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir." 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile yaralıları ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, şunları belirtti:

"Onları ziyaret esnasında, kimisinin gözlerinde şu anda sıkıntı var, kimisinin vücudunun birçok yeri kırıklarla dolu ama yine bakıyorsunuz Genelkurmay Başkanımız kendilerine 'Hazır mısınız?' dediğinde, 'Hazırım komutanım' diyor. O halde bile tablo bu, durum bu. Bu, iman meselesidir. 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' mesele bu. Bu işe farklı bakanlar istedikleri kadar alçalsınlar biz vakarımızı, dirayetimizi, kararlılığımızı kaybetmeden mücadelemize evelallah devam edeceğiz. Çünkü bizim başka vatanımız yok, başka ülkemiz yok, başka devletimiz yok, tüten son ocağa, çarpan son kalbe, savrulan son yumruğa kadar bu topraklar vatanımız olarak kalmaya devam edecektir."

"Muhtarları tıpkı Hazreti Ömer gibi değerlendirmek istediğini" ifade eden Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserinde yer alan, "Kocakarı ile Ömer" şiirindeki hikayeyi paylaştı.

Erdoğan, Hazreti Ömer'in, hayatındaki meşhur bir olayı anlatan, meşhur hikayeyi aktararak, "Şimdi ben de diyorum ki ey benim muhtar kardeşlerim, mahallenizde fakir, fukara bırakmayın." ifadesini kullandı. 

Yorumlar