Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır

AK Parti cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasetin dışında cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir." dedi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır

AK Parti cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasetin dışında cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir." dedi. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır. Ama bunu anlamayanlar bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur; ama bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir. Buna tabi sayın Gül'ü dahil etmem, mümkün değil." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerini yöneteceği Çankaya Kuleli Sokak'taki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Kurdele kesmeden önce bina önünde toplananlara kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Bu yolculuk inanıyorum ki farklılığını ortaya 10 Ağustos'ta da koyacaktır. İnşallah cuma günü vizyon belgemizi açıklayacağız ve bu vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları işte bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesi ile de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır bunların hepsini o belgede göreceğiz." dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Siyasetin dışında cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir.Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır. Ama bunu anlamayanlar bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur; ama bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir. Buna tabi sayın Gül'ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik. Kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yıl aynı şekilde nereden nereye ülkemizi getirdiğimiz ortadadır. Eğitimde yaptıklarımız, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, ekonomide, attığımız adımlar hepsi ortadadır."

Erdoğan ardından kurdele kesti. Açılışa parti yönetiminin yanı sıra kabineden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yer aldı. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve milletvekilleri de açılışa katıldı. CİHAN

Yorumlar