Erdoğan: CHP Genel Başakanı Pelsilvanya'nın müridi oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde CHP Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Mustafa Akaydın ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Pensilvanya'nın müridi olmakla itham etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: CHP Genel Başakanı Pelsilvanya'nın müridi oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde CHP Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Mustafa Akaydın ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Pensilvanya'nın müridi olmakla itham etti.

Antalya Kepez'de halka seslen Erdoğan, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da yüklendi. Edoğan, Akaydın'ın 5 yıl içerisinde bira festivali, ölüleri yakma projesinin kaldığını söyledi. "Ölüleri yakarak arsa kazanacak kafaya bak, kafaya. Kardeşlerim geride başörtüsü düşmanlığı kaldı." dedi. Akaydın'ın icazet almak için Pensilvanya'ya gittiğini iddia eden Erdoğan, "Elini öptü. Ondan icazeti aldı. CHP Genel Başkanı Pensilvanya'nın müridi olduğu ortaya çıkınca itiraf ediyor. Pensilvanya'daki o zatın Kur'an tefsirini başucundan ayırmıyor. Başörtüsüne hakaret eden, bira festivali yapan, ölüleri yakmaya kalkan bu arkadaş başucunda Kur'an tefsiri taşıyor. 'Bira festivalinde ölen gence ne diyor' bira içmesini bilmiyorsa ben ne yapayım diyor. Senin doktorluğunda batsın ya. Bu adam terbiyeden muaf bir adam." diye konuştu.

"Pensilvanya polisimizin içine de fitne soktu. Onun da bedelini ağır ödüyoruz." diyen Erdoğan, ailelerin birbirlerine düştüğünü öne sürdü. Türkiye'de çok çirkin, çok tehlikeli oyunlar oynandığını iddia eden Erdoğan, bürokratların, siyasetçilerin dinlenip, tehditle ve şantajla siyasetin dizayn edildiğini, CHP ve MHP'nin de bu ihanet tuzağına düştüğünü ileri sürdü.

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a da yüklenen Başbakan Edoğan, 5 yıl içerisinde bira festivali, ölüleri yakma projesinin kaldığını söyledi. "Ölüleri yakarak arsa kazanacak kafaya bak, kafaya. Kardeşlerim geride başörtüsü düşmanlığı kaldı." dedi. Akaydın'ın icazet almak için Pensilvanya'ya gittiğini iddia eden Erdoğan, "Elini öptü. Ondan icazeti aldı. CHP Genel Başkanı Pensilvanya'nın müridi olduğu ortaya çıkınca itiraf ediyor. Pensilvanya'daki o zatın Kur'an tefsirini başucundan ayırmıyor. Başörtüsüne hakaret eden, bira festivali yapan, ölüleri yakmaya kalkan bu arkadaş başucunda Kur'an tefsiri taşıyor. 'Bira festivalinde ölen gence ne diyor' bira içmesini bilmiyorsa ben ne yapayım diyor. Senin doktorluğunda batsın ya. Bu adam terbiyeden muaf bir adam." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP'nin imam hatiplerin orta kısmı kapattığını, kendilerinin ise açtığını, başörtüsünün ise okul ve devlet dairelerinde serbest olduğunu söyledi. "Sabrettiniz zafere ulaştınız." diyen Erdoğan, "Türkiye bölündü mü? Ne oldu var mı bir sıkıntı? Normalleşme bu. Daha neler çektirdiler ya. Ben kızlarımı bu ülkede okutamadım. Ya sizin ülkenin çoğu Müslüman değil mi diye soruyorlardı. Sonunda iş aslına rücu etti." diye konuştu.

Saidi Nursi'nin 'Zalimler için yaşasın cehennem.' sözünü aktaran Erdoğan, "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak, çıkacak. Hepsi bunun hesabını verecek. Şimdi ben merak ediyorum ey Pensilvanya sen böyle kişilerin peşine nasıl takılıyorsun ya. Tabi böyle bir ittifakın içinde çok kişiler var. Bir kısım medya var. Bazı holdingler, bazı işadamları onlarda rahat durmuyor, iş veren örgütleri onlar da rahat durmuyor. Onlar da bu aralar dolaşıyorlar. Ve sokakları karıştırıyorlar. Hepsi hizaya geçti aynı safta buluştular. Türkiye'nin huzuruna istikrarına, istikrarı dışında gelecek hedeflerine, hatta Türkiye'nin istiklaline saldırı başlattılar." ifadelerini kullandı.

'CHP'NİN GENEL BAŞKANINA AVUKATLIK YAPAN SEN DEĞİMLİSİN EY BAHÇELİ'

"Gezi olaylarına, CHP'nin genel başkanına avukatlık yapan sen değimlisin ey Bahçeli? Ankara'da Türk bayrağı yakanlara, Taksim'e kızıl bayrak asanlara, camilerimize saygısızlık yapanlara, başörtülülere saldırı yapanlara avukatlık yapan sen değimlisin ey Bahçeli." diye soran Erdağan, CHP'nin Tunceli milletvekillerini de savunup savunmamasını merak ettiğini kaydetti.

Erdoğan, MHP'ye "Eli kanlı terör örgütüne sempati gösterdi iddiasını hatırlatarak, "MHP Genel Başkanı ispat et diyor. İspata ne gerek var. Attığın twitleri gözün görmüyor mu ey Bahçeli. Genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin örgütün ekmek yalağına inanıp yaptıkları açıklamaları duymuyor musun ey Bahçeli. Ne ekmeği be. Kimi aldatıyorsun. Elinde sapanla, yüzü poşulu kişiyi görmüyor musun. Ondan sonra benim polisime hakaret ediyorsun. Ve diyorsun ki bunu katilini bulun. Benim polisimin orada yaptığı ne? Biber gazı kullanmak. Bu tür eylemlerde biber gazı kullanmak güvenlik güçlerinin en doğal, en tabi hakkıdır. Toplumun huzuru için bunu yapıyor. Dolayısıyla biz polisimizi attığı adımı kalkıpda kınayamayız." dedi. CİHAN

Yorumlar