Erdoğan, Bursa iftarını eleştiren İhsanoğlu'na yine monşer yakıştırması yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik monşer yakıştırmasını sürdürdü. Daha önce kendisine monşer demesinden dolayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cevap verdiği Erdoğan, bu sefer grup toplantısında,...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Bursa iftarını eleştiren İhsanoğlu'na yine monşer yakıştırması yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik monşer yakıştırmasını sürdürdü. Daha önce kendisine monşer demesinden dolayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cevap verdiği Erdoğan, bu sefer grup toplantısında, "Bu işleri de artık öğren. Siyaset öyle duyma haberlerle olmuyor. Biz bu işlere çok alışmışız, biz monşerlikten gelmiyoruz, bu halkın içinden geldik. Bizim öyle bir farkımız var, bunu bileceksin. Biz hayatı böyle yaşadık, yaşıyoruz. Böyle yaşamaktan da hiçbir zaman kaçınmadık." dedi.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, İhsanoğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı seçimleri için mitinglerin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, 5 Temmuz'da Samsun'dan ilk adımın atıldığını ve geniş katılımlı iftarlarla vatandaşlarla buluştuklarını anlatan Erdoğan, "Diğer adaylardan bir ifadesi bizi ayrıca üzmüştür, 'Bizim iftarlarımız çok lüks yerlerde yapılıyor' gibi bir iftira, çünkü kılavuzu karga olanın malum. Bunlar da böyle. 'Bursa'da çok lüks iftar yapılmış' falan. Bizim iftarlarımızı görmek istiyorsan Yozgat'ta, Erbaa'da nasıl iftar yaptık araştırırsın, sorarsın. Bu işleri de artık öğren. Siyaset öyle duyma haberlerle olmuyor. Biz bu işlere çok alışmışız, biz monşerlikten gelmiyoruz, bu halkın içinden geldik. Bizim öyle bir farkımız var, bunu bileceksin. Biz hayatı böyle yaşadık, yaşıyoruz. Böyle yaşamaktan da hiçbir zaman kaçınmadık. Onun için böyle doğru olmayan ifadeleri kullanmak şu anda teşebbüs ettiğin o yolculuğa yakışmaz. Onun bu noktada dürüst olmak her zaman idealdir." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Denildiği gibi bir anlayışla değil. Halkın içinde halkla beraber iftarını yaptığı bir akşamdı. İftarları bu şekilde. Bunları tabii takip etmek gerekiyor, takip etmeden bu olmaz." Muhalefet partilerinin ve adayların Cumhurbaşkanlığı seçiminde şartların eşit olmadığına yönelik söylemlerine de değinen Erdoğan, "Doğrudur, gerçekten de diğer adaylarla eşit şartlarda bir yarışın içinde değiliz. Bakın şu anda bütün muhalefet AK Parti karşıtlığında bir araya geldiler. Bize karşı saf tutmuş durumdalar. CHP, MHP, diğer irili ufaklı partiler, marjinal sol örgütler, malum medya kuruluşları, onların yazarları, yorumcuları bütün imkanlarıyla karşımızdaki adaylara tam destek veriyorlar. Pensilvanya şebekesi aynı şekilde bu adayların arkasında duruyor. Türkiye'nin dış politikasından rahatsız bazı uluslararası çevreler de elbette bu adayları destekliyorlar. Yani iki adayla değil, aslında çok geniş bir güruha karşı bu yarışı sürdürüyoruz. Yani, gerçekten de eşit bir yarışın içinde değiliz. 2010 yılında halk oylamasında aynen bu blok karşımızdaydı ama hamdolsun yüzde 58 oy oranıyla bu kirli ittifakı boşa çıkardık. 30 Mart seçimlerinde yine bu blok karşımızdaydı, orada da yüzde 45,5 oy oranıyla bu kirli blokun Türkiye için hiçbir şey ifade etmediğini ortaya koyduk. Onlar kirli hesaplar üzerinde ittifak yapıyorlar biz ise milletimizle ittifak yapıyoruz. 2007 yılında Anayasa değişikliği halk oylamasına sunuldu ve yüzde 69 oranında 'Evet' oyu çıktı. 2010 yılında yine anayasa değişikliği halk oyuna sunuldu ve yüzde 58 'Evet' oyu çıktı. Bu, şunu gösteriyor, CHP'ye gönül veren kardeşlerim doğruyu görüyor ve oyunu bizden yana kullanıyor. MHP'ye gönül veren kardeşlerim de partisinin nasıl bir kirli ittifak içine girdiğini görüyor ve oyunu onlar da bizden yana kullanıyor. HDP seçmeni aynı şekilde onlar da böyle davranıyor. Saadet Partisi'ne, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim de böyle zamanlarda desteğini bizden yana kullanıyor. Hiç endişeniz olmasın 10 Ağustos'ta bütün AK Partililerin oyunu alacak ama bunun üzerine hatırı sayılır miktarda diğer partilerden kardeşlerimizin de oylarını alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar