Erdoğan: Bunlar haramı hamuduyla götürdüler

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları için geldiği İzmir'de, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polisleri hedef aldı. Polislerin, bakanları, kuvvet komutanlarını, başbakan ve cumhurbaşkanını...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bunlar haramı hamuduyla götürdüler

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları için geldiği İzmir'de, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polisleri hedef aldı. Polislerin, bakanları, kuvvet komutanlarını, başbakan ve cumhurbaşkanını dinlediğini iddia eden Erdoğan, "Şimdi çıkmışlar utanmadan sıkılmadan, yüzleri kızarmadan ‘biz haram yemedik' diyorlar. Bunlar haramı hamuduyla götürdüler." dedi.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla hukuka, demokrasiye ve milli iradeye darbe girişimi yapıldığını iddia den Erdoğan, "CHP bu ahlak dışı saldırının vasıtası oldu. MHP, bu ahlak dışı saldırıların aracı oldu. Pensilvanya, Türkiye’nin milli kurumlarına, milli çıkarlarına saldırırken CHP ve MHP de buna çanak tuttu. Bizim paralel yapıyla mücadelemiz nedir? Ulusal güvenliğimizi tehdit edenlerle sonuna kadar mücadeleyi yapacağız. Bu can bu tende oldukça bu mücadeleyi yapacağız. Çünkü biz bu milleti parçalatmayız. Biz, bu bayrağa gölge düşürtmeyiz. Bu vatanın toprakları üzerinde operasyon yaptırtmayız. Biz, devletin içinde paralel çete kurmaya çalışanlara gereken dersi hukuk içinde veririz. Şu anda verilen mücadele budur.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, tehditlerini, yolsuzluk operasyonunda görev alan polisleri hedef alarak sürdürdü. Gazetecilerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütlerin, sendikaların dinlendiğini iddia eden Erdoğan, “CHP’yi, MHP’yi, onların milletvekillerini, il başkanlarını dinlemiş ve kaydetmişler. Bakanları, genelkurmay başkanlarını, kuvvet komutanlarıyla beraber başbakan ve cumhurbaşkanını dinlemiş, devletin en mahrem görüşmelerini kaydetmişler. Şimdi çıkmışlar utanmadan sıkılmadan, yüzleri kızarmadan ‘biz haram yemedik diyorlar’ bunlar haramı hamuduyla götürdüler tehdit ederek. Paralel yargıdakiler, ‘senin şu işini çözeriz ancak şunu vereceksin. Şuraya şunu yapacaksın.’ İşadamlarına aynı şekilde 'senin şu işini görürüz ama şuraya şunu vereceksin.' Bu şekilde diyerek işadamlarının hepsi korku kumpasına girdi. Siz daha ne yiyeceksiniz ya. En büyük haramı yemişsiniz, kul hakkına girmişsiniz, vatanınıza, ülkemize milletimize ihanet etmişsiniz, yatak odalarına kadar girmişsiniz, şantaj yapmışsınız.” diye konuştu.

Operasyonların arkasının geleceğini ima eden Erdoğan, şöyle devam etti: “İnlerine gireceğiz dedik mi, şu anda girdik mi? Şimdi şovmenler ecel terleri döküyor. Daha çok şey çıkacak. Daha işin başındayız. Şimdi siz seyredin. Geçenlerde biri diyor ki onlardan, 'üstlerimiz, başbakana konuyla ilgili bilgi veriyorlardı.' Şimdi ben buradan bir daha sesleniyorum; eğer sen dürüst ve namusluysan hangi üstlerin nerede bilgi verdi onu açıkla. Bu kadar açık konuşuyorum. Bunlarda takiyye var, bunlarda yalan var, bunlarda iftira var. Bunların sadece Allah bir dediğine inan. Onun dışında her şey bunlarda maalesef yalan. Bütün iftira yalanlarına, alçakça saldırılarına rağmen Türkiye yüzde 45,5 oyla milletin partisine destek verdi. Milletten aldığımız bu destekle sözümüzü tutuyor, inlerine girdik, giriyoruz. Nice pislikleri ortaya döküldü. Daha niceleri ortaya dökülecek.”

‘BU MONŞER MİLLİ DEĞİL, İTHAL’

Erdoğan, seçimlerdeki rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da hedef aldı. İstiklal Marşı polemiklerini devam ettiren Erdoğan, İhsanoğlu’na 'monşer' yakıştırmasını tekrarladı. İhsanoğlu’nun, CHP ve MHP’nin değil Pensilvanya’nın adayı olduğunu iddia eden Erdoğan, “Bu monşer aday milli değil, ithaldir. Ülkesine milletine yabancı bir adaydır. Bu aday siyaset bilmez. Türkiye ve Türkiye’nin sorunlarını da bilmez. En azından İstiklal Marşını da bilseydi.” dedi. Ardından meydandaki dev ekranlardan İhsanoğlu’nun Edirnekapı Şehitliği'ni ziyaretinde okuduğu dörtlüğü seyrettirerek, Türkiye ve İstiklal Marşı’na yabancı olmakla suçladı.

‘SEN DAHA ÇIRAK BİLE OLAMADIN’

Erdoğan, isim vermeden diğer aday Selahattin Demirtaş’ın ‘tek millet olmaz’ sözlerini eleştirdi: “Şimdi de bir aday çıkmış, 'tek millet olmaz' diyor. Lafa bak; tek millet olmaz.. Ey efendi bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı olacaksan, bu ülkede tek millet anlayışının kabul edeceksin. Sen daha çırak bile olmadın.” CİHAN

Yorumlar