Erdoğan: Bunlar cemaat değil örgüt, bunların terör örgütünden ne farkı var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar Cumhurbaşkanı'nı da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bunlar cemaat değil örgüt, bunların terör örgütünden ne farkı var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar Cumhurbaşkanı'nı da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat falan değil örgüt örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor, aynı şeyleri bunlar yaptı." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, partisince Kastamonu'da düzenlenen mitingde partililere hitap etti. Erdoğan, konuşmasının başında 2009 yılında Kastamonu'da düzenlediği mitingin dönüşü sırasında yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin ile 5 yıl önce bugün helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamalarına Kastamonu'da da eden Erdoğan, cemaatin; dershaneleri ve rantı bahane ederek, kendilerini sırtından hançerlemeye, hainlik etmeye ve nankörlüklerini açık açık ifade etmeye başladığını öne sürdü. Erdoğan, şöyle konuştu: "17 Aralık'ta yolsuzluk diyerek üzerimize saldırdılar, rüşvet iddiaları atarak üzerimize saldırdılar. Ardından illegal olarak kaydedilmiş ses kayıtlarını servis etmeye başladılar. Bir Cumhurbaşkanını, bir Başbakanı, Genelkurmay Başkanını, bakanları hiçbir surette, mahkeme kararı filan alamazsın, böyle bir mahkeme kararı filan yok, böyle bir mahkeme kararı yok. Böyle bir şey alamazsın, dinleyemezsin. Ama bunlar Cumhurbaşkanı'nı da dinlediler, beni de dinlediler, bakanlarımı da dinlediler. Bunlarda ahlak yok. Bunlar cemaat falan değil örgüt örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var? Bunların yaptığını terör örgütü yapıyor, aynı şeyleri bunlar yaptı."

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bunlarınki yatsı olmadan söndü." diyen Erdoğan, "30 Mart'tan sonra 'sizi tutuklayacaklar' diyorlar. 'Hapsedecekler, gözaltına alacaklar' diye yalanlarla kandırmaya çalışıyorlar. Bunlara da inanmayın. Biz, bu terör örgütünün yöneticilerinin, suça bulaşanların inlerine kadar elbette gireceğiz." diye konuştu.

"TWİTTER MAHKEME KARARLARINA UYMAYI ÖĞRENSİN"

'Başbakan Twitter'ı yasaklayarak prestij kaybediyor' diyenlere de cevap veren Erdoğan, "O Twitter önce mahkeme kararlarına uymayı öğrensin. Sen kalkıp da Amerika'da Amerika Başkanı'na Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti yapamazsın. Yaptığın anda indirirler seni. Yani bu kalkacak, Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacak ve bunları Twitter'dan bütün uyarılara rağmen indirmeyecekler, aynı şekilde bakanlarıma bu tür şeyleri yapacaklar, uyarılara ve mahkeme kararlarına rağmen indirmeyecekler, ee biz de seyredeceğiz. Ben şimdi o televizyonlara çıkanlara söylüyorum; siz Amerika'daki Twitter'ın mı avukatısınız, bu milletin, başbakan, bakan vehutta milletin mi avukatısınız? Kusura bakmayın ben milletime soruyorum. Milletim, 2 milyon İstanbul'da onu söyledi; 'biz bu tür bir Twitter'ı istemiyoruz' dediler. Böyle bir Twitter'a hayır' dediler. Biz ileri teknoloji diyerek her türlü adımı attık. Buyrun şu anda biz binlerce, on binlerce, yüz binlerce, on milyona aşkın tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Bu ahlaksızlıkları yapsınlar diye değil, ileri teknoloji kullanalım diye bunu yapıyoruz. Bıçak katilin elinde can alır, doktorun elinde can kurtarır. Sen eğer Tayyip Erdoğan'a böyle bir iftirayı yapar bunu da Twitter'da yaymaya kalkarsan, biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar