Erdoğan: Bu ülke başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki ses kayıtlarını, "Gündelik konuşmalarımız ahlaksızca, edepsizce, alçakça kaydedilmiş ve her gün servis ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bu ülke başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki ses kayıtlarını, "Gündelik konuşmalarımız ahlaksızca, edepsizce, alçakça kaydedilmiş ve her gün servis ediliyor." diye yorumladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "suç olduğunu bile bile", ses kayıtlarını Meclis'te yayınlayacak kadar ileri gittiğini savunarak, "Bu ülkenin başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor. Ama biz korkmadık korkmuyoruz. Ses kayıtları ile gelmedik biz. AK Parti olarak asla boynumuzu eğmedik boynumuzu eğmiyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde yine ses kayıtları ve paralel devlet iddiaları vardı. 

Türkiye'de şu anda hastanesi olmayan ilin kalmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Artık hastanelerimiz eskisi gibi ilkel değil. O zaman ilacını bulamayan benim hanım kardeşim, şimdi gidip istediği eczaneden ilacını alıyor mu? Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunları yapabilir miydiniz? 175 üniversiteye çıktık, üniversitemizin olmadığı il kalmadı. Bunları bu iktidar gerçekleştirdi. Bütün bu adımlar atılırken, sağlıkta bu devrimler yapılırken, enerji altyapısında bu devrimler yapılırken bakın şimdi CHP'ye. Ne diyor? Ben diyor '90 yaşında bir partiyim'. 90 yaşında olmakla avunuyor. 1938'te Gazi Mustafa Kemal'in vefatından sonra bu ülke için ne yaptınız? Hangi eseriniz, hangi hizmetiniz var. Ben söyleyeyim. Gazi Mustafa Kemal'i, TL üzerinden, banknot üzerinden çıkarmaktan başka hiçbir maharetleri yok. Oraya, İnönü'nün resmini koydular. Posta pullarının üzerinden Gazi Mustafa Kemal'in resmini çıkarttılar, oraya İnönü'yü koydular." dedi.

CHP'NİN İPLERİ HAŞHAŞİLERİN ELİNE GEÇTİ

Erdoğan, muhalefete "Soruyorum, nerede dikili bir ağacınız, üst üste koyduğunuz taşınız tuğlanız var? Kardeşlerim, CHP'nin arkasında Dersim katliamı var. Tarihinde 27 Mayıs var. Tarihinde, dar ağacına gönderdiği merhum Menderes ve arkadaşları var. Zulüm, baskı, yasaklar var. Hava kirliliği, susuzluk, yolsuzluk var. En son 17 Aralık darbe girişimini de CHP ıskalamadı. Orada da, CHP hemen kendisine rol kaptı. Darbe girişimini kimin yaptığının bir önemi yok. Eğer bir darbe girişimi varsa, CHP oradadır ve sorgusuz sualsiz destek verir. 'Eğer cesaretiniz varsa CHP grubunda ortalığa dökülen ses kayıtlarını yayınlayın' dedim. Dün bazı ses kayıtları, ortalığa döküldü. Şu anda arada bulunan kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu bunları dinlemiştir. Elindeki medyasıyla, hükümete milli iradeye saldıran medya patronunun kirli işlerinin üzerine gitsinler. Benim ofisime dinlemek için konulmuş böceği ABD'ye üzerine atmanın, üzerine atma pazarlıklarını dinlesinler. Azerbaycan üzerine yapılan, kirli hesapları dinletsinler. CHP içinde yapılan operasyonları, pazarlıkları, kurulan kumpasları dinletsinler, ama bunları dinletemezler. CHP'nin ipleri Haşhaşiler örgütünün eline geçmiştir."

Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu 90 yaşındaki CHP'nin beceriksiz ellerde artık kendisini inkar eden noktaya geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "CHP, paralel örgütün şantajları kayıtları kasetleriyle esaret altına alınmıştır. Çok yakında CHP'nin Genel Müdürü çıkıp da 'Nerede bu paralel devlet, gidip üye olacağım' derse hiç kimse şaşırmasın. CHP'nin son 2 aydır Ergenekon'dan bahsettiğini duyan var mı? 17 Aralık'tan sonra Silivri hakimlerinden söz ettiğini duyan var mı? CHP'nin hiç mi adayı yoktu da gittiler en sağdan aday devşirdiler. Bir kısım Ülkücü, CHP'li adayların reklamını yapıyor. CHP kasetlerin bedelini ödüyor. Kasetlerle gelirsen, işte böyle kasetlerin esiri olursun, son kullanma tarihin geçince yine kasetle gidersin" dedi.

EY BAHÇELİ, GEZİCİLERİ SAVUNMAK SANA MI KALDI

"MHP Genel Başkanı'nın da aslında CHP'den hiçbir farkı yok." diyen Erdoğan, "MHP'nin Genel Başkanı, Kabataş olayından dolayı 'Başbakan özür dilesin' diyor. Şu hale bak ya. Ey Bahçeli, Gezicileri savunmak sana mı kaldı? Başörtüsüyle yanında 6 aylık çocuğu ile linç girişimine uğrayan başörtülü kızımızın karşısında Gezi vandallarını savunmak sana mı kaldı? Duvarlara 'zulüm 1453'te başladı yazan Türkiye düşmanlarını, ecdat düşmanlarını savunmak artık ey Bahçeli sana mı kaldı? Marjinal sol örgütleri, terör örgütlerini cam çerçeve kıran Dolmabahçe'de Mihrimah Sultan Camii'ni işgal edenleri savunmak sana mı kaldı? Bira şişeleri ile TC yazan Ankara'da Türk bayrağı yakanları savunmak, sana mı kaldı? Sizi CHP ile aynı çizgiye getiren, ulusalcılarla,Gezicilerle paralel örgütle bir araya getiren ne? Size yapılan şantajı size yapılan tehditleri, çıkın açık açık söyleyin. İçişleri Bakanım da, bende Mersin'de tüm partilerin dinlendiğini ifade ettik. Bir tane CHP'li, MHP'li çıkıp da 'bizi kim dinledi niye dinledi, o kayıtlar kimin elinde' diye sordu mu? Niye bu kadar ilgisizler, niye sormazlar? Ne diyecekler biliyor musunuz? Siz iktidarsınız, sorumluluk sizde. O zaman HSYK Yasası'na hem de, şiddet kullanarak neden karşı çıktınız? İnternet Yasası'na neden karşı çıkıyorsunuz. Yargıdaki bu sorunları dile getirdiğimizde dinleme skandallarını dile getirdiğimizde neden yargıya müdahale olarak görüyorsunuz? Korkma, Sayın Bahçeli." diye konuştu.

GÜNDELİK KONUŞMALAR

Ardından ses kayıtlarına değinen Erdoğan "İşte bizimle ilgili her gün ses kaydı ortaya çıkıyor. Gündelik konuşmalarımız, ahlaksızca edepsizce alçakça kaydedilmiş ve her gün servis ediliyor. Zati âliniz de aynı şekilde Meclis'te yayınlayacak kadar ileri gidiyorsunuz, suç olduğunu bile bile. Cumhurbaşkanı, başbakanı dinlenmiş, bu ülkenin başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor. Ama biz korkmadık korkmuyoruz. Ses kayıtları ile gelmedik biz. AK Parti olarak asla boynumuzu eğmedik boynumuzu eğmiyoruz." dedi.

HODRİ MEYDAN ÇAĞRISINI YİNELEDİ

AK Parti Grup Toplantısı'nda ilk kez dile getirdiği 'hodri meydan' çağrısını burada da yineleyen Erdoğan, "Bir kez daha söylüyorum; hodri meydan. Elinizde ne varsa dökün ortaya. O namus timsali geçinen gazetelere, gazetecilere de sesleniyorum. Basın özgürlüğünden gazeteciliğin namusundan dem vuran yorumculara da sesleniyorum. İstediğiniz ses kaydını yayınlayın, istediğiniz ses kaydının üzerinde tepinin. Sel gider dibi kalır, devran döner keser döner sap döner, gün gelir hesap döner." ifadelerini kullandı.

YEMİNLİ TÜRKİYE DÜŞMANLARI BUNLARIN YAPTIKLARINI YAPMAZ

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "28 Şubat'ta bunlar yaptıklarının altında kaldılar. Bugün yaptıklarının da altında kalacaklar. Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızın tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini ödeyecekler. Tamamen hukuksuz ses kayıtlarının bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de hukuk içinde bedelini ödeyecekler. Buna sessiz kalanlar da destekleyenler de aynı şekilde bedelini ödeyecekler. Bu ülke, topla tankla, alınmadı ki ses kayıtlarına teslim olabilsin. Şuna bakar mısınız Allah aşkına. T.C Ziraat Bankası Bosna Hersek'te faizsiz kredi veriyor, bu paralel yapı bundan rahatsız oluyor. Boşnaklara nasıl faizsiz kredi verirsiniz diye, birinci sayfadan haber yapıyor. MİT Suriye'deki Türkmenlere insani yardım götürüyor bundan rahatsız olup MİT mensuplarına saldırıyorlar. Mavi Marmara'da aynı şekilde Filistin meselesinde Suriye'de Mısır'da Somali'ye yapılan yardımda aynı tutum. Çözüm sürecinde aynı tutum. İnanın yeminli Türkiye düşmanları bunların yaptıklarını yapmaz, yapamaz."

Ses kayıtlarının gündemi esir almasına izin vermeyeceklerini de dile getiren Erdoğan, "Bu operasyonların bizim gündemimizi meşgul etmesine izin vermeyeceğiz. Bırakın CHP, MHP geziciler paralel örgüt tüm marjinal örgütler terör örgütleri ittifak halinde kendi çamurlarında debelensinler. Biz kendi işimize bakacağız. Vakti zamanı gelince bütün iddiaların bütün iftiraların cevabı ortaya çıkacak. Her mesele aydınlanacak. Ama biz bunlara cevap vermekle bunların gündemine aldanmakla vaktimizi harcamayacağız. Bizim çok işimiz var. Bunların işi iftira, dedikodu. Bu ülkede daha biz okullar inşa edeceğiz. İnşa edeceğimiz köprüler var, barajlar var havalimanları var Kanalistanbullar var. Tamamlanmayı bekleyen küresel projeler var. Uzaya gönderdiğimiz ve daha göndereceğimiz uydular var. Bizim gündemimizde imal ettiğimiz ve edeceğimiz tanklarımız piyade tüfeklerimiz, savaş gemilerimiz, denizaltılarımız, helikopterlerimiz, uçaklarımız, füzelerimiz var. Bizim gündemimizde Türkiye'nin sorunları var, Suriye Filistin Mısır var. Libya Tunus var Myanmar var. Biz bütün bunlarla beraber dünyanın her yerinde Türkiye olduk." şeklinde kaydetti.

Ekonomiyi daha da büyüteceklerini demokrasinin standartlarını daha da ileri götüreceklerini ifade eden Erdoğan, "Dış politikada daha da aktif olacağız. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bizim gündemimizde büyük medeniyet olma adına insan demokrasi ve şehir var. Onlar varsın ses kayıtlarını iftiraları konuşsun. Onlar esaret altında önlerine atılan kırıntılarla yetinsinler. Biz işimize bakacağız. 12 yıldır dediğimiz gibi biz 'durmak yok yola devam' diyecek, durmadan dinlenmeden bu kutlu yolda yürüyeceğiz." dedi.

ARTIK İNCE İŞÇİLİĞE GEÇİYORUZ

Erdoğan, ardından adaylara seslendi: "AK Parti yerelden başlayarak Türkiye'yi kucaklamış bir partidir. Bazılarınız AK Parti çatısı altında bir veya iki dönemi tamamladınız. 30 Mart'ta 3. döneme gireceksiniz. Bazılarınız ilk defa seçileceksiniz. 30 Mart'tan itibaren yeniden seçilenler çok farklı bir anlayışla şehirlerimizi idare edecekler. Gerek kamu yatırımlarında gerek görevde bulunduğumuz belediyelerdeki yatırımlarımıza yerleşim birimlerimizin temel sorunlarını çok büyük oranda çözüme kavuşturduk. Acil sorunlarını çözdük. Ulaştırma, temizlik, su gibi temel konulara önemli yatırımlar gerçekleştirdik. 30 Mart'tan itibaren artık medeniyet tasavvurumuzla örtüşen şehirler inşa etme mücadelemizi başlatacağız. 10 yıllar boyunca tahrip edilmiş ihmal edilmiş şehirlerimizi görev yaptığımız süre içerisinde belli bir noktaya taşıdık. Artık ince işçiliğe geçiyoruz. Tarihte nasıl güzel ve yaşanabilir şehirlerimiz varsa, o şehirleri o muhteşem şehirleri günümüz şartlarına uygun bir anlayışla yeniden imar etme sürecini başlatıyoruz."

MEDENİYET TASAVVURU

AK Parti olarak bugün bir ilki gerçekleştirdiklerini ve ilk kez bir yerel seçim öncesinde seçim beyannamesi açıkladıklarını ifade eden Erdoğan, "Bu beyanname sizlere dağıtıldı. Sizlerde bu beyanname var. 100 sayfalık bu kitapta AK Parti'nin şehir ve insan anlayışını belediyecilik anlayışını izleyeceğimiz politikaları bulacaksınız. Bütün aday arkadaşlarımın bu beyannameyi okumalarını rica ediyorum. Her şehrimizde ilçe ve beldede adeta yeniden diriliş dönemi olacaktır. Yeni Türkiye yerelden başlayarak genele sirayet edecek, şehirleri gönüllerle birlikte inşa edeceğiz. Şehri inşa ederken kendimiz de o şehrin içinde inşa olacağız. Unutmayın, şehir insanın aynasıdır. İnsan da şehrin aynasıdır. Sizler nasılsanız şehirleriniz de öyle olur. Şehirleriniz nasılsa sizler de öyle olursunuz. İçimizdeki güzelliği şehre yansıtmanın gönlümüzde olanı şehirle buluşturmanın mücadelesini vereceğiz. Öyle bir şehir inşa edelim ki, şairler ressamlar ondan ilham alsın, mühendislere mimarlara şehir plancılara esin kaynağı olsun, çocuklar kadınlar yaşlılar sokaklara çıktıklarında huzur bulsun güven duysun şehriyle gururlansın. Bu uzun soluklu bir medeniyet yolculuğudur. Belki de hayalimizdeki şehirlere ulaşmak için ömrümüz buna yetmeyebilir. Fakat yolunda olmak bile bizim için çok önemli. Öyle adımlar atalım öyle temeller atalım ki önümüzden yürüsün. O ilhamla medeniyet tasavvuruyla yarım kalanı idame ettirsinler. 50 yıllık hayallerimiz planlarımız olsun. Her bir şehrimizin marka bir şehir olmasını istiyoruz. Antalya turizmle, Hakkari tabiat güzelliği ile, Gaziantep üniversiteleri, İzmir ticareti ile Diyarbakır tarihi eserleriyle Hatay hoşgörüsü ile Edirne mimarisi ile Giresun, Ordu fındığıyla marka şehirler olsun. Her şehrimiz müreffeh bir yapıya kavuşsun istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, ardından seçim beyannamesini açıkladı.

NOTLAR

Başbakan Erdoğan sahneye gelmeden önce seçim şarkıları çalındı. Şarkılar arasında biri Kürtçe biri Lazca iki şarkının olması dikkat çekti. Erdoğan salona girdikten sonra içerde kurulan platformdan dolaşarak partililere karanfil attı. Ardından da sanatçı Uğur Işılak, Başbakan Erdoğan için ünlü Dombra adlı şarkıdan uyarladığı 'Recep Tayyip Erdoğan' isimli eseri okudu. Kalabalığın çok beğendiği şarkı, ikinci kez çalındı ve Erdoğan'da şarkıya ayakta eşlik etti.

Salona 'Daima Millet daima hizmet" yazılı dev bir pankart asıldı. Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun arkasında ise dev bir Türkiye platformu yer aldı. Burada şehirler kendilerine ait sembollerle gösterildi. Ankara'nın sembollerinden olan Anıtkabir'in haritada yer almaması ise dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar