Erdoğan: Bu mesele benim meselem

Kadına şiddet konusunda C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net tavır.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bu mesele benim meselem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerle bir araya geldiği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'na gelen birtakım konuklar, yemeğin peşinden matbuat mensuplarına izahatda bulundu.

Yemeğin tek bay katılımcısı SETA İstanbul Toplum ve Kültür Direktörü Medaim Yanık, yemekte kadına yönelik şiddetin tam bir tyükselişma ortamında ele alındığını, 19 ayrıcalıklı katılımcı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikirlerini sahici bir tyükselişma atmosferinde dile getirdiğini söyledi. Erdoğan'ın notlar altığını, süre vakit fikirlerini beyan ederek tyükselişmalara katıldığını belirten Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddete dair çalışmalarının da görüşmede veri şekilde değerlendirildiğini söyledi.

Yanık, Bakanlığın verilerine göre, kadına yönelik şiddetin artmadığını, birtakım parametrelerde 3-4 puanlık düşüşlerin görüldüğünü anlatım ederek, "Ancak, masada hiç kimse 'bir azalış var, rahatız' diye bir şey söylemedi. Çünkü mevcut bulunan hal, savaş gerektiren bir hal. Bu işe sahici biçimde çalışırsak, neticede fasıla katedebiliriz yaklaşımı daha hakimdi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu mesele benim meselem. Ben bir meseleye sahip çıkıyorum demişsem, sahiden ardında dururum" dediğini ve sigara kampanyasına nasıl sahip çıktıysa, bu konudaki çalışmaların da takipçisi olacağını dile getirdiğini vurgulayan Yanık, "Bence masada bu psikoloji vardı. 'Cumhurbaşkanımızı arkamıza aldık, Cumhurbaşkanı bu işe inanıyor' fikri hakimdi. Tamam birtakım ayrıcalıklı düşünceler vardı fakat bu işin somut meselesiyle 20 yıldır uğraşan sivil cemiyet kuruluşları, bayan örgütleri, Cumhurbaşkanının kendilerine katılmasını yararlı karşıladılar. Bunu bundan sonra kadına yönelik şiddetle ilgili süreci derinden etkileyeceğini, yeni bir devir başlayacağını düşündüler" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar