Erdoğan, bu defa da 1923'te öldürülen Ali Şükrü Bey örneğiyle mesaj verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 91 yıl önce Trabzon'da öldürülen Ali Şükrü Bey'i örnek vererek bu cinayetle Meclis'e mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, bu defa da 1923'te öldürülen Ali Şükrü Bey örneğiyle mesaj verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 91 yıl önce Trabzon'da öldürülen Ali Şükrü Bey'i örnek vererek bu cinayetle Meclis'e mesaj verilmek istendiğini söyledi. Erdoğan, Ali Şükrü Bey ve Menderes'e yapılanların bugün kendisine yapılmak istendiğini öne sürdü.

Trabzon'da konuşan Erdoğan, 1923 yılında bir suikast sonucu öldürülen Ali Şükrü Bey'i anlatarak konuşmasına başladı. Milletvekili Ali Şükrü Bey cinayeti ile Meclis'e mesaj verilmek istendiğini söyleyen Erdoğan, "Ayağınızı denk almazsanız, sonunuz Ali Şükrü Bey gibi olur diyorlardı. 1950'ye kadar hemen her vekilin üzerinde Trabzonlu Ali Şükrü Bey'in akıbeti bir tehdit olarak sallanmıştı. Merhum Menderes bu korkuya karşı geldi. Cesaretle ortaya çıktı. Ve tek başına iktidara geldi. Ancak 27 Mayıs'la birlikte Menderes'i milletinden kopardılar. Aldılar sonra da iki bakanıyla birlikte maalesef idam ettiler. Onlar şehit oldular. Orada da sonraki tüm milletvekillerine, bakanlara, başbakanlara mesaj veriyorlardı. 'Eğer bizim istikametimizde yürümezseniz sizin de sonunuz Menderes gibi olur.' Ali Şükrü Beye, Menderes'e yapılmak istenen neyse, bugün de işte bize de yapılmak istenen aynıdır." iddiasında bulundu.

Ana muhalefetin genel başkanının kendisine küfrettiğini öne süren Erdoğan, "İstanbul'daki adayı, benim Trabzonlu hemşehrime el kaldırıyor. Kardeşlerim bunlar anarşist. Bunların her yeri terörle ortaklaşa yürüyor. Yav senin nasıl olur da benim vatandaşıma yumruk sallarsın? Bunlarda edep yok, adap yok. Karadenizin dalgaları bunları çok daha farklı şekilde boğsun." ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında yine Pensilvanya diyerek Fethullah Gülen Hocaefendi'ye çatan Erdoğan, "Pensilvanya, CHP ve MHP'yi kiraladı. Bir kısım medyayı da kiraladı. Onlarla birlikte bazı işveren çevrelerini de şantajlarla kiraladı." iddiasında bulundu. "Bunların ablaları var, kovdunuz mu onları?" diyen Erdoğan, "Oyumuzu küfredenlere, hakaret edenlere, yalan söyleyenlere mi vereceğiz?" diye sordu.

Erdoğan, seçimde 1. parti olamazsa genel başkanlığı bırakacağı sözlerini Trabzon'da da yineledi.
CİHAN

Yorumlar