Erdoğan: Bizi gereksiz tartışmaların içine çekemeyeceksiniz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin enerjisini, kaynaklarını, potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden hükümet olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bizi gereksiz tartışmaların içine çekemeyeceksiniz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin enerjisini, kaynaklarını, potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden hükümet olmadıklarını söyledi. Ankara'dan dışarıya çıkamayan, 81 vilayete, dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadıklarını kaydeden Erdoğan, “Ankara'yı Türkiye'nin kalbi konumuna yükselttik. Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmeye çalışanlara sesleniyorum; Boşuna uğraşmayın. Bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz. Bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engelleyemeyeceksiniz, bizi milletimize hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ankara trafiğini rahatlatması amacıyla yapımı tamamlanan Batıkent-Sincan metro hattı hizmete girdi. Metronun açılışı için Harikalar Diyarı’nda yapılan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Bugün Ankara'da bir büyük hasreti sonlandırdıklarını Ankara'da 3 koldan ilerleyen metro hatlarından Batıkent-Sincan hattını açtıklarını belirten Erdoğan, “Bu hattın 11 ay öne çekilmiş olması, bir inancın, azmin, gayretin neticesidir. Azmettiğiniz, inandığınız zaman başarılı olursunuz. Biz, bunun ispatını yapmış durumundayız. Hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Önümüzdeki ay da Kızılay-Çayyolu hattını 10 ay erken hizmete alacaklarını kaydeden Erdoğan, “Sırada Keçiören metrosu var. Onun da çalışmaları devam ediyor. Yıl sonunda inşallah Keçiören metrosunun test sürüşlerine başlayacak. 2015 içinde Keçiören metrosunu hizmete alacağız. Çayyolu ve Keçiören'i açtığımızda Ankara'daki ray hattı uzunluğunu 67,5 kilometreye çıkartmış olacağız. Kızılay'dan Esenboğa'ya, gara giden metro hattı projemiz var. Biz laf üretmeyiz icraat üretiriz. İnşallah Ankara'yı ulaşımda bir Avrupa başkenti konumuna yükseltmiş, ulaşımda da örnek bir şehir haline eriştirmiş olacağız. İlk etapta yeni metromuz Batıkent'ten aktarmalı olacak. Batıkent-Sincan ulaşım süresi 35 dakika olacak. Kısa zaman sonra aktarmayı kaldırılacak, bu süre 30 dakika hatta daha da altına düşmüş olacak.” şeklinde konuştu.

'ÖYLE VEYA BÖYLE MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKTEN BİZİ ALIKOYAMAYACAKSINIZ'

Milletin enerjisini, kaynaklarını, potansiyelini siyasi gerilimlere heba eden hükümet olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Ankara'dan dışarıya çıkamayan, 81 vilayete dünyaya kendisini kapatan bir hükümet olmadık. Ankara'yı Türkiye'nin kalbi konumuna yükselttik. Şu anda bizi gereksiz tartışmaların içerisine çekmeye çalışanlara sesleniyorum; Boşuna uğraşmayın. Bizi bu tartışmalara çekemeyeceksiniz. Bizi yavaşlatamayacaksınız, bizi engelleyemeyeceksiniz, bizi milletimize hizmetten alıkoyamayacaksınız. Ne yaparsanız biz vazifemizi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Şehir hastanelerinin inşaatını devam ettiğini, Ankara'nın Etlik Semti'nde yapılması planlanan şehir hastanesine yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlatan Erdoğan, “Anlamak mümkün değil. Bunlarla uğraşmaktan maalesef yolumuza devam etmekte engelleniyoruz. Yeniden bir yasal düzenleme yapacağız bu şehir hastanesini yapmak için. Öyle veya böyle milletimize hizmet etmekten bizi alıkoyamayacaksınız, ne yaparsanız yapın. Şu anda bütün dozerler şantiyenin içinde duruyor. Yazıktır, günahtır, zerre kadar şu vatana muhabbeti olan bu tür adımları atmakta herhalde biraz sıkılır. Biz bütün bu yapılanlara karşı sabrediyoruz, sabretmeyle devam edeceğiz, bir taraftan da bu yola da devam edeceğiz. Bu ülkede yapmamız gereken şeyler var. Bu ülke çok ihmal edildi, bu ülkenin önünü çok kestiler, şu anda da hızımızı kesmeye çalışıyorlar, kesemeyecekler. Biz inanıyoruz, inandığımız için üstünüz ve bunu başaracağız. Kurtuluş Savaşını sevk ve idare eden Ankara inanıyorum ki yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini de gayet güzel şekilde yönetecek.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar