Erdoğan: Bizde ayrım yok, bizde ayrımcılık yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizde ayrım yok, bizde ayrımcılık yok. Ne varsa Türkiye'de hepsini sevdik. Çünkü bizim indimizde insan var insan." dedi. Erdoğan, Canik Belediyesi Hizmet binası ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın açılış...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bizde ayrım yok, bizde ayrımcılık yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizde ayrım yok, bizde ayrımcılık yok. Ne varsa Türkiye'de hepsini sevdik. Çünkü bizim indimizde insan var insan." dedi.

Erdoğan, Canik Belediyesi Hizmet binası ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın açılış töreninde konuştu. 12 yıldır hizmet etmenin gururu içerisinde bulunduklarını dile getiren Erdoğan, 30 Mart'ta bunun en güzel karşılığının sandıklarda her şeye rağmen verildiğini ifade etti. Birçok birleşmenin, bütünleşmenin, örgütlenmenin karşılarında dikilmesine rağmen sandıkta demokratik cevabın verildiğini aktardı. Erdoğan, "Ben inanıyorum ki şimdi de 10 Ağustos'ta da Canik'in sandıkları patlatırcasına Erdoğan kardeşine sahip çıkacaktır. Çünkü bu alışılmış bir sınav değil. İlk defa Türkiye'de vekiller vasıtasıyla değil asıllar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçiliyor. Bundan önce ya vekiller vasıtasıyla bu yapılıyordu veyahut da dayatmalarla yapılıyordu. Ama şimdi dayatma filan yok, şimdi ne var, millet var. Millete rağmen iktidar olunamaz, bunu bilmeleri lazım. Bizim rotamızı millet çizdi. Şimdi de sizinle yürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Bizde ayrım yok, bizde ayrımcılık yok" diyen Erdoğan, yaradılanı yaratandan ötürü sevdiklerini kaydetti. Erdoğan, "Kürdüyle sevdik, Türküyle sevdik, Lazıyla, Çerkeziyle sevdik. Ne varsa Türkiye'de hepsini sevdik. Çünkü bizim indimizde insan var insan. Roman kardeşlerim beni yaradan Allah sizi de yarattı. Onun için seviyorum. Bizim farklılığımız bu, bizi diğerlerinden ayıran bu. Onlarda böyle bir hassasiyet yok. Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 77 milyonun iktidarı olduk. İşte şu 12 senede girdiğimiz bütün seçimleri kazandık mı? Kazandık. Sekiz seçimin sekizinden de yükselerek çıktık mı? Cıktık. Niye? Biz sadece lokal bir etnik unsurun partisi olmadık. 77 milyonun partisi olduğumuzdan dolayı 81 vilayetin 81'inde biz varız. Birisi de 'kumsalların partisiyim' diyor. O da kumsallarda kaldı. Niye? Çünkü benim halkım bunlara prim vermiyor. Diyor ki, bana hizmetkar olacak iktidara ihtiyacım var. Bu da AK Parti iktidarı dediler, bize sahip çıktılar." diye konuştu.

"Sizlerle muhabbete doyum olmaz." diyen Erdoğan, konuşmasına şu cümlelerle son verdi: "Hele hele Ramazan muhabbeti çok daha farklı. Fakat Tekkeköy'de bekliyorlar, aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi'ne de yetişeceğiz. Çok önemli. Sizden Erzurum'a selamlar götürüyorum. Günümüz kutlu olsun 10 Ağustos şimdiden milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Bayramınızı şimdiden kutluyorum."

Konuşmasının ardından Erdoğan, açılış kurdelesini yanındakilerle birlikte kesti, alanda bulunanları selamladı. CİHAN

Yorumlar