Erdoğan: Bir Twitter’ın savunmasını yapmak köşe yazarlarına mı kaldı ya?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Twitter’ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı? Hale bak.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bir Twitter’ın savunmasını yapmak köşe yazarlarına mı kaldı ya?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir Twitter’ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı? Hale bak. Bu ülkenin milletine devletine başbakana karşı ‘başçalan' diyen ahlaksızlara karşı onları savunmak kime kaldı ya? Benim bakanıma kalkacak başbakanın hırsız diyecek bunu savunmak ona mı kaldı ya?" dedi.

Erdoğan, Ankara Keçiören mitinginde Twitter yasağını savundu. Yasağın doğru olup olmadığını hitap ettiği partililere Erdoğan, şöyle devam etti: "Neymiş? Bu ara tweetler kesilmiş. Şimdi bak Keçiören’de İstanbul’da yaptım 2 milyonu aşkın insanla referandum yapıyorum. Bizim mahremimizi ahlak kurallarımıza ve bizim yalan yanlış ifadelerle yakıştırmalarla kalkıp da ifadelerle tweet atıp bunları uyarmamıza rağmen aldırmayanlara kardeşim bunlara karşı bu tweeti uyardığımız halde Twitter merkezi hala yasak getirmiyor. Şimdi böyle bir olaya ben hayır dedim siz ne diyorsunuz? Benim için kararın yeri burası, millet millet. Televizyonlara çıkıyorlar. Birkaç böyle milletle birlikte yaşamayan onun dilini konuşmayanlar çıkıyorlar televizyonlarda AK Parti prestij kaybediyor diyorlar. Erdoğan prestij kaybediyor. Bizim prestijimizi ne sizin ne Avrupalının ne şunun ne bunun nezdinde biz halkın ve hakkın nezdindeki prestijimize bakıyoruz. Bizim farkımız bu. AK Parti sizinle iktidar olmadı. Bir Twitter’ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı? Hale bak. Bu ülkenin milletine devletine başbakana karşı ‘başçalan' diyen ahlaksızlara karşı onları savunmak kime kaldı ya? Benim bakanıma kalkacak başbakanın hırsız diyecek bunu savunmak ona mı kaldı ya?"

"MENDERES’İ SALLANDIRDILAR"

Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, bu can bu tende oldukça bu millete bayrağa vatana feda olsun. Böyle çıktık yola. Ne dedik? biz kefenlerimizi giyerek bu yola çıktık. Bunlar Menderes’i sallandırdılar. Şehit ettiler. İki arkadaşını şehit ettiler.” dedi.

MISIR İÇİN AB’Yİ ELEŞTİRDİ

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların Mısır’dakilerden ne farkı var. Bak 529 idam kararı. Ey batı. Neredesin? Sesin niye çıkmıyor? Hani AB’den idam kalkmıştı? Niye sesiniz çıkmıyor? Türkiye’de bırakın idamı şu anda kalkıyorsun kendine göre yorumlar yapıyorsun. 529 idam. Kimi öldürdü bunlar? Silahla mı yakaladın bunları? Biz dedik oldu dediler. Diyorum ki zalimler için yaşasın cehennem.Bunlar şu anda bazıları son zamanlarda televizyonla çıkıp bizimle ilgili bazı yakıştırmalar yapıyorlar ya. Diktatör, tek adam. Vicdanınıa yazık. Siz diktatör görmediniz. Bu ülkede Erdoğan diktatör olacak sen de burada konuşacaksın ha. Kaçacak delik ararsın delik. Erdoğan'a küfür hakaret edeceksin ve utanmadan diktatör diyeceksin, nasıl diktatörse bu?"

"SİZ DE ABİSİNİZ"

Erdoğan, konuşmasında yine Hizmet Hareketi’ne yönelik hakaretlerini de sürdürdü: "Bunlarda takiyye var, yalan var, iftira var. Adeta haşhaşi örgütü. Bunlar cemaat falan değil ha örgüt örgüt. Ülkenin cumhurbaşkanını dinlerse başbakanını dinlerse genelkurmay başkanını bakanları dinlerse bu nasıl cemaat oluyor? Bundan olsa olsa örgüt olur örgüt. Bunların terör örgütünden ne farkı var. Onların abileri varmış. Abiler siz de abisiniz. Onların abilerine karşı kapı kapı dolaşacağız çalmadık kapı bırakmayacağız.” dedi. CİHAN

Yorumlar