Erdoğan: Bir insan, babasının memleketini bilmez mi ya

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenmeyi sürdürüp, "Bir insan, babasının memleketini bilmez mi ya? Bir kere oraya uğramaz mı ya?" dedi.Erdoğan, Tokat Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bir insan, babasının memleketini bilmez mi ya

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenmeyi sürdürüp, "Bir insan, babasının memleketini bilmez mi ya? Bir kere oraya uğramaz mı ya?" dedi.

Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti. Ortak cumhurbaşkanı adayı çıkaran muhalefet partilerine yüklenen Erdoğan, "Biz Atatürk'ün kurduğu partiyiz' derler. İşlerine gelince 'biz 91 yıllık partiyiz' derler. Allah aşkına CHP içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı bulamadın mı yahu? Aynısı MHP için geçerli. Her cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP kendisine verilen emri yerine getirdi. MHP kendi içinden aday çıkaramadı. Kendi içinden çıkan adayları dövdüler. Allah aşkına Ülkücü camia kendi içinden, MHP içinden bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı mı yahu? Ben, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Erdoğan bu milletin tamamının cumhurbaşkanı adayıdır, bunu böyle bilesiniz."

İsim vermeden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenmeyi sürdüren Erdoğan, "Bir insan, babasının memleketini bilmez mi ya? Bir kere oraya uğramaz mı ya? Bakıyorsun Yozgat'a aday olunca ve adaylığından önce de bizim Adalet Bakanımızın ricasıyla gidiyor, bu kadar." diye konuştu.

Muhalefet partilerine destek veren vatandaşlara da seslenen Erdoğan, "CHP'li kardeşim 10 Ağustos'ta CHP'ye güçlü bir ders ver. MHP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta MHP'nin bu yönetimine güçlü bir ders ver. HDP'li kardeşim, 10 Ağustos'ta Doğu ve Güneydoğu'nun CHP'si olan HDP'ye güçlü bir ders ver. Ben inanıyorum ki sadece AK Partililer değil, bütün siyasi görüşlerden, Saadet Partisi'nden Büyük Birlik Partisi'nden güçlü bir destek gelecektir." şeklinde konuştu.

Marmaray projesini başlayıp bitirdiklerini ve hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, "Bunu yapan biziz. Bununla ilgili ne Demirel'in ne Ecevit'in burayla ilgili en ufak bir katkısı yok. Biz başladık, biz bitirdik yahu. İnsan biraz haya eder. Ama cumhurbaşkanı adayı beyefendinin bundan bile haberi yok." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar