Erdoğan, Binali Yıldırım ile baş başa görüştü

Başbakan Davutoğlu'nun yerine kimin geleceği merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki akşam Binali Yıldırım ile baş başa görüştüğü ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Binali Yıldırım ile baş başa görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan ayrılacağını açıklamasının ardından gözler 'kimin başbakan olacağı?' sorusunun cevabına çevrildi. Basında yer alan yorumlarda beş kişinin ismi telafuz ediliyor. Ancak, Binali Yıldırım isminin önce çıktığı gelen bilgiler arasında.

Yeni genel başkan adayının belirlenmesi öncesinde Erdoğan önceki gün Davutoğlu görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı’nda Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu’yla bir araya geldi. Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Erdoğan, Yıldırım’la baş başa da görüştü.

Davutoğlu ile Erdoğan arasında önceki akşamki görüşmenin ardından Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ve Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’yle Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi.

Bu kadroya daha sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Erdoğan’ın bu ekip içerisinde baş başa görüşme yaptığı tek ismin Binali Yıldırım olduğu öğrenildi. Saray’daki sohbetlerde, genel başkan ve başbakanın ayrı olması, genel başkanlık görevini Bozdağ, başbakanlık görevini ise Yıldırım’ın üstlenmesine ilişkin önerinin ortaya atıldığı iddia edildi. Ancak, ‘üç başlı yeni bir yapı oluşturmayalım’ denilerek bu yaklaşımın değerlendirme dışı tutulduğu da ifade edildi.

Yorumlar