Erdoğan beni şaşırtmadı

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adana ve Mersin'de parti bürolarına yapılan saldırılarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan beni şaşırtmadı
 HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, Adana ve Mersin'deki parti bürolarına düzenlenen bombalı saldırılardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını değerlendirirken, "Zaten bu saldırı ortamına zemin hazırlayan kendisinin geliştirdiği ve sorumluluk alanının bir hayli dışına taşan söylemler ile pratiğidir. Dolayısıyla da kınamasını beklemiyordum, şaşırtmadı" dedi. Önder, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik olarak da çok yaygın suikast söylentileri dillendirildiğini ifade ederek, "Ciddi kaynaklardan bize uyarılar geliyor" dedi.
Amerika'nın Sesi Radyosu'na konuşan Önder, partilerine yönelik saldırılar, 'Çözüm Süreci' ve 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Önder, HDP'ye yönelik saldırılar için, şöyle dedi:
"Bu saldırılara, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve bütün bakanlarca HDP'yi kriminalize eden, nefret diline varan söylemlerinin de büyük bir zemin hazırladığını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı kendisi açısından gayet tutarlı davrandığını düşünüyoruz. Zaten bu saldırı ortamına zemin hazırlayan kendisinin geliştirdiği ve kendi sorumluluk alanının bir hayli dışına taşan söylemler ile pratiği. Dolayısıyla kınamasını beklemiyordum, şaşırtmadı. Bunların 'Barajın altında kalması süper olur' gibi çağdışı ve demokrasi dışı gibi bir cümleyi sarf eden zihniyetin HDP'ye yönelik saldırıları da kınaması beklenemez. Eş genel başkanımıza 'vatan haini' diyen bir zihniyetin bize dönük bu tarz işlere tepki göstermesi beklenemez çünkü vatan hainliği dediğinizde, dünyanın bütün literatüründe cezası ölüm olan bir şeyden bahsediyoruz. Bunları söylemek, hem de bize yapılanları kınamak mümkün değil tam tersine söylemleriyle buna zemin hazırlayan insanlar."

Yorumlar