Erdoğan: Batıya göre her Müslüman Türk'tür!

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi" töreninde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Batıya göre her Müslüman Türk'tür!

Erdoğan  yaptığı konuşmada, "gazi ve şehit yakınlarının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şereflendirdiğini" anlatım etti. 

Konuşmasına, "Çok kıymetli kardeşlerim, kıymetli şehit aileleri, kıymetli gazilerimiz, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak bütün asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakarlıkları itibariyle İçten şükranlarımı sunuyorum" dedi.

İslam'a göre inançları, vatanları, milletleri için savaş ederken hayatlarını kaybedenlerin makamının şehitlik olduğunu, İlahi talimatta de "Onlara ölüler demeyiniz, çünkü onlar diridirler" buyurulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin arkasından güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, 'iki güzelden biri'. Yani, bu kişiler için, şehitlikten yada gazilikten birisi temenni edilir. Sizler, 'iki güzelden biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız. Sadece dünya hayatına ilişkin zevkleri seçenlerle sonsuz mutluluğu, yani şehitliği, gaziliği seçenler arasındaki mücadelenin kazananı, esasen en baştan bellidir. Buradaki kazanç, dünyadaki geçici başarıyı kimin elde ettiğiyle ilgili değildir; bu sonsuz saadete nail olmakla ilgilidir. Bunun için şehitler, kıyamette şefaat ayrıcalığına sahip kılınmış zümreler içerisinde yer alır.

Gazilerimiz, 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir' buyruğu ilahisine müsait şekilde verdikleri mücadeleyle bu şerefli unvana sahip olmuşlardır. Peygamberimiz, 'Allah rızası için sınırda bir gece nöbet beklemek, dünyadan ve dünyadakilerden hayırlıdır' buyuruyor. 'Allah yolunda ayağı tozlanan kimseye cehennem ateşi dokunmuyorsa', bu uğurda yaralanan, kanını döken, uzuvlarını kaybedenlerin ecrini bundan böyle siz adisyon edin. Allah sizlerin nezdinde bütün gazilerimizden, şehitlerimizden razı olsun."

"Batılılar gözünde geçmişten beri her Müslüman, Türk’tür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada ve özellikle Avrupa’da "Müslüman" denildiğinde ilk akla bu toprakların insanının geldiğini belirterek, "Türk, yalnızca bizim yurdumuzda etnik mana taşır. Batılılar gözünde geçmişten beri her Müslüman, Türk’tür, öyle tanımlanır. Bu asla bir üstünlük ifadesi değildir; yalnızca tarihsel hakikatlerle çerçevelenmiş bir tespittir. Bu hal tıpkı zamanda, tarihin milletimize yüklediği sorumluluğun da ifadesidir" dedi. 

Herkes mücadeleden kaçabileceğini, mücadeleyi bırakabileceğini, lakin kendilerinin böyle bir lükslerinin olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes zulmete, boyunduruğa razı olabilir; biz olamayız. Herkes ölümden, canını feda etmekten imtina edebilir; biz edemeyiz. Onun içindir ki, bizim şehidimiz, gazimiz çoktur. Bizim şehitliğimiz de çoktur. Ülke içerisinde 349, memleket dışında da 34 ayrı devletin sınırları içerisinde 78 şehitliğimiz var. Böyle bir onur kaç millete nasip oluyor, soruyorum sizlere… Hamdolsun, şehitlerimizin dökülen tek bir damla kanı bile boşa gitmemiştir. Gazilerimizin verdiği mücadelenin tek bir hatıra bile boşa gitmemiştir" ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın "Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın / Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın / Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın / Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerini okuyan Erdoğan, milletin yurduna yönelen hayasızca akınları gövdesini siper ederek durdurması yardımı ile bin yıldır bu vatanın sahibi olduğunu söyledi. 

Bugün de tıpkı gayeyle çalıştıklarını anlatım eden Erdoğan, Türkiye’yi, geçen 12 yılda bu amaçla 3 kat büyüttüklerini, Türkiye’nin 30 yılına, 40 bin canına, yüzlerce milyar dolar kaynağına mal bulunan terör meselesini bitirmek niyetiyle Çözüm Süreci’ni bunun için başlattıklarını kaydetti.

Gazilerle İçten diyalog

Konuşmasının arkasından Erdoğan, Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti. 

Erdoğan'ın, madalya tevcihleri sırasında, gaziler ve şehit yakınları içerisinde İçten diyaloglar da yaşandı. Yarasından ötürü konuşma güçlüğü çeken, Gazi Polis Memuru Nevzat Murat'ın madalyasını alırken, tedavisinde vazife piyasa GATA personeline teşekkür etmesi ve "Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek, yaşayabilecek bir yurt için uğraşıyoruz" sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandırdı. 

Gazi Jandarma Astsubay Başçavuş Veli Güven'in, madalyasını almak için sahneye çıktığı sırada çocuğunun sahnede koşturması ve Türk Bayrağına sarılması salonda gülümsemelere ve alkışa sebep oldu. 

Madalyasını almak için sahneye tekerlekli İskemle ile çıkan Gazi Jandarma Komando Er Yavuz Papağan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Muş'ta yapılacak nikah töreni çağrı etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye çocuklarıyla çıkan gazilerin bazılarına 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar