Erdoğan: Batı ülkeleri bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece yabancı istihbarat kuruluşlarının değil, bazı Batı ülkelerinin de Türkiye için planlar projeler yaptığını iddia etti. Erdoğan, "Sadece istihbarat örgütlerini değil daha ileri gidiyorum inanın ülkemizin...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Batı ülkeleri bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece yabancı istihbarat kuruluşlarının değil, bazı Batı ülkelerinin de Türkiye için planlar projeler yaptığını iddia etti. Erdoğan, "Sadece istihbarat örgütlerini değil daha ileri gidiyorum inanın ülkemizin dışında Batı dünyasındaki ülkelerin birçoğu ne yazık ki bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı projeyi yapıyorlar." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı Alevi dernekleri ve Alevi kanaat önderleri ile iftarda bir araya geldi. Ankara Palas'taki iftar yemeğinde bir konuşma yapan Erdoğan, "Sizler de biliyor ve görüyorsunuz ki bizim samimi çabalarımız hep bir yere geldi ve o yerde durduruldu. Karşımıza çeteler çıktı, karşımıza hukuki karartmalar çıktı, karşımıza karanlık dehlizler çıktı en önemlisi de karşımıza yaşanan acıların mimarı olan tam anlamıyla bir statüko partisi olan CHP yani ana muhalefet partisi çıktı. Asırlar içinde şekillenerek bugünlere gelmiş Alevilik, siyasetin marjinal örgütlerin Türkiye içinde nifak çıkarmaya çalışan kirli odakların faaliyet zemini olmamıştır. İnanıyorum ki hiçbir zaman da olmayacaktır." dedi.

Alevi kanaat önderlerinin buna fırsat tanımayacaklarına inandığını aktaran Erdoğan, "Ön kabulleri ön yargıları bir kenara koyacağız. Tarihin acılarını bir nefret vasıtası olarak değil bir uzlaşma vasıtası olarak göreceğiz. Sıkılı yumrukları açacak bir kez daha musafaha yapacak bir kez daha kucaklaşacağız." diye konuştu.

BATILI ÜLKELER İDDİASI

Erdoğan, ardından bir iddiada bulundu: "Aramızdan istismar siyasetini marjinal örgütleri uluslararası istihbarat örgütlerini çekip alacak birbirimize gönüllerimizi açacağız. Sadece istihbarat örgütlerini değil daha ileri gidiyorum inanın ülkemizin dışında Batı dünyasındaki ülkelerin birçoğu ne yazık ki bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı projeyi yapıyorlar. Bakın son aylarda Alevi vatandaşlarımızın kapılarında yapılan işaretlemeleri dehşetle karşıladık. Ve son derece hassas biçimde üzerine giderek olayları aydınlattık. Reyhanlı saldırısında, Gezi olaylarında diğer birçok talihsiz hadisede bir hak arayışından ziyade tahrik ve nifak girişimlerinin başrol oynadığını gördük. Bir takım karanlık çevrelerin Alevi vatandaşlarımızın hassasiyeti üzerinden Türkiye üzerine kirli oyunlar tasarladıklarını hep birlikte gördük. Ve bunu da yaşadık."

HİÇBİR MESELE ÖTELENMEYECEK İNKAR EDİLMEYECEK

Bu toplumun asırlardır bu ve buna benzer tuzakların hiçbirine prim vermediğini, Alevisiyle Sünnisiyle çatışma planlarına çatışma tuzaklarına aldırış etmediğini söyleyen Erdoğan, "Mesele hepimizin ortak meselesidir. Meselemizi inşallah biz çözecek birlikte çözeceğiz. Biz Türkiye'de her kesim için yen bir süreci başlattık. 10 Ağustos'ta bu yeni süreç daha da güç kazanacak hız kazanacak. Hiçbir meselenin üzeri örtülmeyecek. Hiçbir mesele iteklenmeyecek, ötelenmeyecek, inkar edilmeyecek. Yeni Türkiye'de eski sorunların devam etmesine inşallah rıza göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı vizyon belgemizde de ifade ettik. Hiçbir etnik grubun inanç grubunun fikrin ideolojinin egemenlik iddiasında bulunup kendisinden farklı olan farklı nazarla onlara bakmasına izin vermeyiz ve vermeyeceğiz. Devlet 77 milyon milletin devletidir. 77 milyon her unsuruyla ve tüm farklılıklarıyla devlet nazarında birdir ve birinci sınıftır. Eşit vatandaştır. Bugüne kadar bunun peşinde koştuk bunun mücadelesini verdik. İnşallah 10 Ağustos'tan sonra da bu mücadeleyi daha üst bir aşamaya taşımış olacağız. Sizler destek verirseniz katkı verirseniz, tavsiyelerinizi önerilerinizi eleştirilerinizi bizimle cesaretle ve samimiyetle paylaşırsanız inanın her sorunu çözer her engeli aşarız." diye ekledi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise Pir Sultan Abdal'dan şu mısraları okudu: "Himmet eyleyin şu dağları aşalım. Pir aşkına kaynaşalım, coşalım. Gelin birer birer helalleşelim. Dostlar bizi safa ile gönderin." CİHAN

Yorumlar