Erdoğan: 'Basın özgürlüğü yok' diyenler manşetlere baksınlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını söyleyenlere karşı çıktı. Gazete manşetlerini örnek gösteren Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok diyenler, her gün yayınlanan ulusal gazeteleri...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: 'Basın özgürlüğü yok' diyenler manşetlere baksınlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını söyleyenlere karşı çıktı. Gazete manşetlerini örnek gösteren Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok diyenler, her gün yayınlanan ulusal gazeteleri önüne serip manşetlere baksınlar.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada gündeme dair mesajlar verdi. Sosyal paylaşım sitelerine yönelik kısıtlamalara atıfta bulunan Erdoğan, “Yok Twitter, yok Facebook’du, yok şuydu, buydu bu konuda iktidarımızı lekelemek isteyenler, önce şu rakama baksınlar öyle gelsinler. Yurt içinde yurt dışında Türkiye’de basın özgürlüğünün daraltıldığı otoriter bir yapı oluştuğunu iddia edenler çok yoğun propaganda sürecine girmelerini anlama bakımında bu rakamları veriyorum.” dedi.

Türkiye’ye basın özgürlüğü noktasında eleştiri getirenlere cevap veren Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok diyenler, her gün yayınlanan ulusal gazeteleri önüne serip manşetlere baksınlar. Pazar günü çıkan 40 ulusal gazetenin manşetlerine baksınlar. Yurt dışında basın üzerine ahkam kesenler, o manşetleri dünyanın hiçbir demokratik rejiminde göremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Twitter ile ilgili eleştirilere de cevap veren Erdoğan, "Bu vergi kaçakçısı. Burada ofisinin olmadığını ilan ettiğim andan itibaren çıkıp geldiler. Sen nasıl burada istediğin gibi cirit atarsın." ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar