Erdoğan AYM'ye Twitter Üzerinden Yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aldığı Twitter kararından dolayı Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan AYM'ye Twitter Üzerinden Yüklendi

Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Adı üzerinde bireysel başvuru. Ama eğer siz bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan bütüncül bir yasa veya uygulamayı getirme kararı alacak olursanız tarih sizi affetmez. Siz sadece uluslararası ticari şirketlere hizmet etmiş olursunuz." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’de AK Parti Haftalık Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada gündeminde Twitter da vardı. Seçim öncesinde sosyal medyanın rolüne değinen Erdoğan, "Twitter, Facebook, Youtube gibi uluslararası şirketlerin son derece kuralsız şekilde Türkiye’ye yönelik saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü, izledi. Biz özgürlükleri kısıtlamak gibi bir yaklaşımın içinde olmadık olmayız. Niçin okullarda hedefimiz şu anda 10 milyonu aşkın iPad dağıtımı yapacağız. Bütün bunları niye yapıyoruz. Buna karşı olan bir iktidar bunu yapar mı? Biz bunu yapıyoruz. Ancak hiç kimsenin özgürlük maskesi altında ayrımcılık ırkçılık yapması, nefret söylemini yaymasına hakaret etmesine de göz yummayız. Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren önemli konularda bile bu şirketlerin sorumsuzca hareket ettiklerini herkes gördü. Bu şirketler birçok ülkenin anayasasına kurallarına uydukları gibi Türkiye'nin de kurallarına uymak zorundadır." dedi.

Twitter’ın başka ülkelerle yaptığı anlaşmalara atıfta bulunan Erdoğan, "Amerika ile İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ile nasıl işbirliği yapıyorlarsa bizimle de işbirliği yapacaklar. Gelecekler burada vergilerini ödeyecekler, gelecek burada anayasaya yasalara kişilik haklarına saygı gösterecekler. Birileri çıkıp bu uluslararası şirketlerin çıkarlarını milli çıkarımızın üzerinde görebilir. Türkiye’nin en acil hukuki sorunlarını gündemlerine almayanlar uluslararası şirketler hakkında alelacele kararlar verebilir." şeklinde konuştu.

"KARARA UYDUK AMA SAYGI DUYMAK ZORUNDA DEĞİLİM"

Türkiye'nin çıkarlarına milli güvenliğimizi kişilik haklarını savunmaya devam edeceklerini savunan Başbakan Erdoğan, "Özellikle 30 Mart’ın ardından Türkiyeyi yeniden sanal tartışmaların içine çekmek isteyenlere karşı dikkatli olunmasını rica ediyorum. Bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Adı üzerinde bireysel başvuru. Ama eğer siz bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan bütüncül bir yasa veya uygulamayı getirme kararı alacak olursanız tarih sizi affetmez. Siz sadece uluslararası ticari şirketlere hizmet etmiş olursunuz. Adeta Twitter’a hizmet etmiş Youtube’a Facebook’a hizmet etmiş olursunuz. Bu yanlış bir yaklaşım. Bu aceleci yaklaşım yanlış bir yaklaşım. Adı üzerinde bireysel başvuru. Bu kararı siz bir kişi için verebilirsiniz ama bütüncül anlamda bütünü kapsayacak şekilde böyle bir kararı veremezsiniz. Bütün yargı kurumlarını yok farz ederek böyle bir karar veremezsiniz." diye kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize düşmen bu karara uymaktı ve uyduk. Ama saygı duymak zorunda değilim; saygı duymuyorum. Milletimizi de özellikle yasa başkadır, hukuk başkadır. Hakla hukukla yasayı birbirine karıştırmayalım. Biz burada sadece bu yasaya uyuyoruz. O kadar. Ama burada hukuk tecelli etmedi, hak tecelli etmedi. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır. Çünkü bu kararın düzeltilmesi lazım."

"YAVRU MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT GARİP GARİP ŞEYLER SÖYLÜYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdoğan, "Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yüzsüzlük ve pişkinlik içinde yerinden gerilim üretmek isteyenler bu fırsatı tanımayacağız. Türkiye tarihinde ilk kez halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçecek. Ana muhalefetin genel müdürünün söylediği lafa bak; biz sivil cumhurbaşkanı istiyoruz. Şu anda siyasi partilerin milletvekillerinin teklifiyle cumhurbaşkanı adayı olunabiliyor mu, yeni yasaya göre olunabiliyor. Bu iş bitmiştir. Ama bunun kim olacağı noktasındaki kararı sen veremezsin. Sen kendi adayını belirlersin eğer aday olacaksan seni aday yaparlar. Eğer yavru muhalefetin başındaki aday olacaksa o aday olur. Çıkarsınız meydana millet de kimi takdir ederse onu seçer. Bugün bakıyorum yavru muhalefetin başındaki zat garip garip şeyler söylüyor; iki kişi kendi arasında oturacakmış. Bundan daha doğal daha tabi ne olabilir? Benim Cumhurbaşkanı ile konuşmak suretiyle bu konuyu istişare etmemeden daha tabi ne olabilir. Bundan niye rahatsız oluyorsun? Nihayetinde kararı verecek olan millet. Millet nasıl karar verirse herkes ona uymak zorundadır sen de uyacaksın. Yeri geldi cumhurbaşkanı davetlerine katılmadınız. Yeri geldi daha önce katılmadığınız halde sonra katıldınız. Çünkü Akif’in güzel beyitleri var ama bununla ilgili şimdi söylemek işime gelmiyor."

Yorumlar