Erdoğan Aselsan açılışında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aselsan Merkezi'nin açılışında konuşuyor..

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Aselsan açılışında konuşuyor

Davutoğlu Aselsan Merkezi'nin açılışında konuştu.

"Elektronik savaş tekniğine sahip olmak tıpkı sürede ülkenizi garantiye almak demektir.

1975'ten 2002'ye kadar savunma sanayinde yüzde 80 bağımlıydık. Roketsan'ı Dışişleri Bakanıyken ziyaret ettiğimde kapanacağı gündeme gelmişti. Şimdi dünya çapında. Aselsan dünyada 67. sırada.

Savunma Sanayinde bugün 1 milyar dolarlık Ar-ge çalışması yapabiliyoruz. 5 milya dolar yatırımlara ayırabiliyoruz. Şu anda dışsatım oluşturan bir pozisyona geldik.

Savaşmadan mücadelesi kazanmanın bir yönü de caydırıcılıktır. Bağımsızlığımızın teminatı milletimizdir. Çevremizde en az 7 ülkede kırılmalar yaşanırken biz yükselmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Erdoğan:

Aselsan başarılarıyla iftihar kaynağımız olmaya devam ediyor. Nuri Demirağ'ı biliyorsunuz. Kendisi yurdumuzda demiryollarını oluşturan şahıs. Bu ülkenin madem uçağa gereksinimi var. Bunu ben yaparım diyor. Atatürk Havalimanın bulunduğu araziyi satın alıp uçak pisti şekilde kullanıyor. Şu an Deniz Müzesi'nin bulunduğu yere de ikmal noktayı açıyor.

Türk Hava Kurumu'nun verdiği bir siparişi yapıyor. Uçak hayvanlar için açılan çukura düşüyor. Kimse sipariş vermediği benzeri yurtdışına satış yapmasına da izin verilmiyor. Sonunda 1950'de fabrikaya kilit vuruluyor, uçaklarda hurdaya veriliyor.

Aynı biçimde tank üretimine teşebbüs etmişiz. Bu teşebbüsün de lüzumlu sipariş verilmiyor. Devrim arabasının başına neler geldiğini biliyorsunuz.

O çağda verilen emeklerin heba olmasının acısını hala yaşıyoruz. Yıl oldu 2015 biz hala yerli araba için kapı kapı dolaşıyoruz.

Üretim için ürkek olanlar dışalım için fazla fazla cesurlar. Bu ulus fazla fazla zor koşullarda kazandığı birikimlerini yıllarca memleket dışından tahsil edilen uçaklara tanklara harcadı.

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar