Erdoğan: Arsızca, pişkince güya bize Menderes'i anlatıyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' dediğine dikkati çekerek," Elinize, dilinize dursun be.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Arsızca, pişkince güya bize Menderes'i anlatıyorlar

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' dediğine dikkati çekerek," Elinize, dilinize dursun be. Yapmadığınızı bırakmadınız, atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince güya bize Menderes'i anlatıyorlar.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ağrı’da seçim mitingi yaptı. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının en başta çözüm sürecini ortadan kaldırmak için yapıldığını savunan Erdoğan şunları söyledi: “Neden biliyor musunuz? Eğer çözüm süreci kalıcı olursa, Türkiye’yi hiç kimse tutamaz. Bunu istemediler. Onun için 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta, hükümeti devirip süreci bitirmek istediler. Biz bu saldırı karşısında, dik durduk, dik. Sizin emanetinizi gasp etmek istediler. Biz o emaneti, vermedik. Türkiye’nin istikbaline, istiklaline, çözüm sürecine yönelik bu alçakça saldırıya geçit vermedik. "En büyük yolsuzluk, en büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Bize yolsuzluk ve rüşvet iftirası atanlar, aslında milli iradeyi çalarak yolsuzluğun ve hırsızlığın en büyüğünü yapmak istediler. Biz bu milletin bir kuruşunu yedirmedik, yedirmeyiz. Milletin iradesini de gasp ettirmeyiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun, "Menderes hiç şaibeli konumda olmadı" dediğini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı bizim için ‘Menderes’in adını ağzına almaya hakkı yoktur.’ diyor. İşte yüzsüzlük budur. Menderes’e ağır iftiralar atan kim? CHP. Menderes’i yolsuzlukla, hırsızlıkla, rüşvetle suçlayan kim? CHP. Menderes’i indirmek için tahrikler yapan, gerilim çıkaran sokakları ateşe veren kim. CHP. 27 Mayıs darbesini alkışlayan kim? CHP. 27 Mayıs sonrası menderese hakaretler eden, Menderes’in itibarını zedelemeye çalışan kim? O da CHP. Merhum Menderes ve arkadaşların idam edilmesine seyirci kalan, teşvik eden ve su taşıyan kim? O da CHP. Şimdi çıkmış CHP Genel Başkanı, 'Menderes hiç şaibeli konumda olmadı' diyor. Elinize, dilinize dursun be. Yapmadığınızı bırakmadınız, atmadığınız iftira kalmadı. Darbeden sonra bile alçakça iftiralar attınız, yetmedi idam ettiniz. Şimdi de çıkmışlar, arsızca, pişkince güya bize Menderes'i anlatıyorlar. CHP tarihinin en kötü yönetimini yaşıyor."
CİHAN

Yorumlar