Erdoğan, Afyonkarahisar'da halka seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezilerinin Afyonkarahisar ayağında Hizmet Hareketi, CHP ve MHP'ye yönelik açıklamalarını sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Afyonkarahisar'da halka seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim gezilerinin Afyonkarahisar ayağında Hizmet Hareketi, CHP ve MHP'ye yönelik açıklamalarını sürdürdü.

Afyonkarahisar Hükümet Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, dün katıldığı Sivas mitinginde valilik ziyaretinde 8 üniversiteli kızın yanına gelerek bazı iddialarda bulunduğunu ileri sürdü. Erdoğan, "Dün, Sivas’ta yanıma 8 tane kızımız geldi. Bunlar üniversite öğrencisiymiş. Valilikte yanıma geldiler, çok ilginç. Bu kızlarımız paralel yapının evlerinde kalıyormuş. Dediler ki; 'Başbakanım bizi ciddi baskı altına alıyorlar. Geceleri ablalar bizi kaldırıp size beddualar yaptırıyorlar. Ve çok daha ilginci sizinle ilgili bize yalan yanlış dezenformasyonla bilgiler aktarıyorlar. Ailenizle ilgili aktarıyorlar, biz inanmıyoruz ama biz de korkuyoruz. Çünkü bizim ailelerimize de yalan haberler göndermek suretiyle bizi karalayacaklarından korkuyoruz.' Burada bunu söyleyemiyorum şu anda. Böyle bir şey olabilir mi ya böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bunun insani vicdani İslami bir yanı olabilir mi. Onun için 30 Mart çok önemlidir.” dedi.

Konuşmasında partililere gece gündüz demeden çalışma talimatı veren Erdoğan, "Kapılarınızı bazı ablalar çalabilir. O çalanlara şunu söylemeniz yeter, 'Biz hükümetimizden, biz devletimizden memnunuz. Hamdolsun bu ülkede eğitimde geldiğimiz nokta da ortada. Kitaplarımızı ücretsiz alıyoruz. Burslarımız ortada. Onlara şunu söyleyin yeter. ‘Onlar başörtüsüne füruat derken biz başörtüsüyle okullarımıza gidemiyorduk. Ama şimdi başörtülerimizle de okullarımıza giriyoruz’.‘Siz füruat diyenler, partinizi kurun öyle çıkın meydana deyin’ bunlara. Bunlara onu söyleyin. Benim başı açık başı örtülü kızlarımın herhangi bir düşmanlığı yoktu ki. Bunlar eylem yaptılar bunlar böldüler. Ama şimdi o yıkıldı. Buralara durup durduğumuz yerde gelmedik. Sabrettik sonunda selamete çıktık." diye konuştu.

"YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM"

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Said Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, hapislere mahkum eden parti olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "1940’larda burada Afyonkarahisar cezaevine bir mahkum getirdiler. Cezaevinde soğuktan dondurarak öldürülmek istediler, zehirleyerek öldürmek istediler. 50 defa hapse atarak özgürlüklerini kısıtladılar. Peki kimdi bu insan? İşi kitap yazmak, bütün işi fikirlerini söylemek, talebe yetiştirmek olan Said-i Nursi’ye işte burada büyük eziyetler yaptılar. Birinci dünya savaşında savaşırken Ruslara esir düştüğü halde kaçmış vatan toprağına dönmüştür. Buradan da kaçabilirdi. Emirdağ’dan kaçabilirdi. Ama kaçmadı. Ne dedi: Yaşasın zalimler için cehennem. Kendi ülkesine kendi toprağını hapiste yatmak pahasına tercih etti. Allah rahmet eylesin. Allah O'ndan razı olsun. Mekanı cennet olsun. İşte bu CHP 1940’larda Said-i Nursi’nin kitaplarını yasaklayan Said-i Nursi’yi hapislere mahkum eden partidir."

"MHP, CHP PARALEL YAPININ OYUNCAĞI OLDU"

Paralel yapının ses kayıtlarıyla, çirkin görüntü kayıtlarıyla gazeteciye, iş adamına, bürokrata, siyasetçiye şantaj yaptığını iddia eden Erdoğan, sözlerin şöyle sürdürdü: "CHP de gidiyor bu ihanet içindeki örgütün oyuncağı haline geliyor. MHP gidiyor bu paralel yapının oyuncağı haline geliyor. Bu paralel yapı ses kayıtlarıyla, işte bu CHP’yi, MHP’yi esir almış istediğini yaptırıyor. Binlerce kişiyi teknik takibe almış dinlemiş, kaydetmişler. ‘Eğer konuşursanız, bizi suçlarsanız, dava açarsanız bu kayıtları internete veririz’ diye bütün bu kesimleri tehdit ediyorlar."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle birlikte Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 123 tesisin toplu açılış törenini yaptı.


CİHAN

Yorumlar