Erdoğan: Adayımızı 1 Temmuz'da açıklayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz'da açıklayacaklarını söyledi. "Haftaya inşallah adayımızı açıklayacağız grup toplantımız, ATO büyükçe bir salonu var orada yapacağız. Ve davet usulüyle yapacağız....

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Adayımızı 1 Temmuz'da açıklayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz'da açıklayacaklarını söyledi. "Haftaya inşallah adayımızı açıklayacağız grup toplantımız, ATO büyükçe bir salonu var orada yapacağız. Ve davet usulüyle yapacağız. Adayımızı orada açıklayacağız." diye konuştu.

"BAHÇELİ'YE DE KASET TUZAĞI KURMAYACAKLAR MI?"

CHP ve MHP’nin "Pensilvanya cephesinin" arkasında durduklarını iddia eden Erdoğan, "CHP ile işlerini görecekler, MHP ile işlerini görecekler. Son kullanma tarihleri geçince onları da sırtlarından hançerleyecekler. Tüm bunlara karşı kim dik duracak? Kılıçdaroğlu mu dik duracak, Devlet Bahçeli mi dik duracak? CHP eski Genel Başkanı’na kurdukları tuzağın aynısını şimdiki genel müdüre kurmayacaklarını mı zannediyorsunuz? Utanmadan sıkılmadan Anayasa oylamasında parlamentoda burada bize bu haber geldiğinde, Baykal’la ilgili, onu o anda bakanıma söylemek suretiyle hemen yarım saat içerisinde yayından kaldıran benim. Fakat Kılıçdaroğlu hâlâ bunu farklı şekilde yorumlama yollarına gidiyor. Çünkü kendisi o kasetle geldi. O kaset olmasa bugün buralarda olmayacaktı. Baykal’ın yanında çıkınca adaylığı düşünmüyorum demişti. 24 saat içinde aday oldu. Niye? Çünkü bunlar kasetlerle gelirler kasetlerle giderler. MHP’li vekillere kurduklarının tuzağın aynısını Devlet Bahçeli’ye kurmayacaklar mı? Onu da yayından süratle kaldırtan biz olduk. Yıllarca CHP vekillerini, il başkanlıklarını dinlemişler. Bu Pensilvanya çetesi var olduğu sürece o kayıtları da muhafaza edecek. Çünkü gün gelecek o kayıtlar da devreye girecek, CHP’yi MHP’yi yeniden dizayn etmek bunlar için önemli, o kayıtlar da ortaya çıkacak. Biz sadee kendimiz için değil CHP için de MHP için de siyasetin kendisi için de dik durduk, dik duracağız. Nefes alıp verdiğimiz sürece bu çetenin siyaseti yargıyı yasamayı dizayn etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. CHP ve MHP bu çeteyi korusa da biz bu çetenin inlerine gireceğiz ve zaten girdik, giriyoruz. 12 yıl boyunca hangi çeteyle mücadele ettiysek arkasında CHP, MHP vardı. Bugün de bu ihanet şebekesin CHP ve MHP sahip çıkıyor. Ülke ve millet adına istikbalimiz istiklalimiz adına bu çeteyle mücadelemizi sürdürecek 77 milyonun huzur içinde yaşadığı bir hukuk zeminini inşa edeceğiz." dedi.

Erdoğan, "Gün tarafsız kalma günü değildir. Türkiye’nin istiklaline yönelik bir taarruz karşısında susan, tarafsız kalan bir fırsatçı olarak o taarruzun içerisindedir. Ben ve arkadaşlarım mücadele edeceğiz. Bütün teşkilatımız mücadele edecek. Devlet millet kendisini korumak için mücadele edecek. Ama birileri kenardan seyredecek. Bu meselse Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi değil, bu mesele devletin ve milletin meselesi. Sanmayın ki bana saldırıyorlar, aileme saldırıyorlar. Sanmayın ki kelle aldıkları zaman dönüp gidecekler. İçerideki maşaları kullanan Türkiye düşmanlarıdır, Türkiye’yi topyekun esir almadıkça da asla durmayacaklar." diye ekledi.

"BİZ DENGELERE İNANIP ZİLLETLE YAŞAYAN MİLLET DEĞİLİZ"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bütün teşkilatımızla, kadrolarımıza zilleti, esareti değil, insanca yaşamayı tercih ettik. Büyük Türkiye dedik yeni Türkiye dedik, 2023 hedefleri dedik. Tarafsız kalıp susup muzaffer tarafın yanına sığınacaklar bilsinler ki alınlarından zılletin ve esaretin izi ebediyen çıkmayacaktır. Biz dengelere inanıp zilletle yaşayan bir millet değiliz. Efendim bu bir denge politikasıdır. Ne dengesi ya? Denge egemen hakim güçlerin hakim güçlerin teraziyi elinde tuttukları anlayıştır. Biz hakkın yanında olmaya devam edeceğiz. Dengenin değil. Eğer denge politikaları ile hareket etmeye kalkarsanız her zaman egemen hakim güçler hangi istikamette gidiyorsa siz de ona vagon olursunuz. Biz Allah’a inanan şerefiyle ölmeyi zılletle yaşamaya tercih eden bir milletiz. İstiklalimize yönelik saldırı karşısında susanalar ya da tarafsız gibi duranlar başını kuma gömmüş devekuşundan farksızdır. Onlar kendilerinin görülmediğini zannediyorlar ama millet de bizler de onları görüyor onların kim olduklarını çok iyi anlıyoruz biliyoruz. Hukuk içinde demokrasi içinde bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Yalnız kalsam da tek başıma kalsam da ben bu mücadeleden asla vazgeçmem. Ama bu yolda yalnız olmadığımı da biliyorum, ona inanıyorum. Biz bu yolda yürekli yol arkadaşlarımızla sonsuza dek son nefesimizi verinceye dek yürümeye devam edeceğiz."

ADAY 1 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Erdoğan, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık 47 gün kaldı. Adaylık başvurusu için de 10 günlük süre var. Son değerlendirmeleri son istişarelerimizi yapacak, adayımızı 1 Temmuz Salı günü açıklayacağız. Hemen ardından yollara revan olacak, milletimizden adayımızdan yetki isteyeceğiz. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karar veren aziz milletimiz oldu. Artık vekiller vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçmek istemiyoruz dedi. Buna CHP ve MHP evet diyemediler. Değişikliğin ne manaya geldiğini milletimiz çok iyi biliyor."

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı makamının da değişeceği sinyalini verdi: "Artık seçilmiş hükümetin yani milli iradenin karşısında devlet iradesini temsil eden bir cumhurbaşkanlığı makamı bir protokol makamı olmayacak. Anayasanın verdiği yetkiler neyse bu yetkileri, milletin verdiği yetkiyle bütünleştiren bir cumhurbaşkanı olacak. Böyle bir süreci hep birlikte başlatacağız. Bugüne kadar hükümet milleti cumhurbaşkanı devleti temsil ediyor gibi bir konumlama yapılmıştı. Devlet ile milet arasındaki bu mesafeyi de kaldırıyoruz. Seçilmiş hükümetle seçilmiş cumhurbaşkanı birlikte ülkeyi idare edecek. Devlet ve millet artık tam manasıyla kucaklaşmış olacak. CHP ve MHP statüko partileri olarak milleti değil devleti temsil edecek aday arayışı içinde oldular. Kendileri aday olamadılar. Siyasetçi oldukları halde siyasetin güç kazanmasını istemediler. Biz cumhurbaşkanlığı makamının siyasetçiden olmasını istemiyoruz. Bunlar siyasetten bu kadar da uzaklar. Siz cumhurbaşkanı makamında siyasetçi olmasını istemeyeceksiniz de apoletli olmasını mı isteyeceksiniz. Yıllardır bunu görüyorduk zaten. Ama seçimle bile olsa onlar sadece devleti temsil edecek bir cumhurbaşkanı peşindeler. Ama biz halkı temsil edecek, insanı yaşat ki devlet yaşasın diyecek, devletle birlikte milleti temsil edecek bir cumhurbaşkanlığı makamı özlüyor, adım adım buna yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanının halk tarafından işbaşına getirilmesi bir karmaşaya değil tam aksine uyuma istikrar içinde büyümeye zemin hazırlayacak."

Erdoğan, konuşmasında aday olması halinde partide yaşanabilecek muhtemel kavgalar için de uyarıda bulundu: "Adayımız kim olursa olsun AK Parti’nin isitikametinde heyecanında gücünde ve iradesinde hiçbir değişiklik olmayacak. Bu konudaki tartışmaları hem gereksiz hem de son derece art niyetli tartışmalar olarak görüyorum. Önemli olan AK Parti’yi kimin yönettiği değil AK Parti’nin ne olduğudur. Bunu iyi bilmemiz lazım. Baki olan davalar, fanilerden öte hizmetkarlarıyla yürür. Önemli olan şahıslar değil, isimler değil muhtevadır. Allah’a çok şükür muhtevası, mayası sağlam, ilkeleri politikaları dava şuuru sağlam bir partimiz var. AK Parti şahıslara göre istikameti değişen değil, şahıslara istikamet belirleyen bir partidir. AK Parti bu ülkenin milletin partisi olmaya Selçukludan başlayan dava çınarını dimdik ayakta tutmaya devam edecek bir parti olacak. Bu süreçte birbirimize karşı kırıcı olmayacağız, rakiplerimizi sevindirmeyeceğiz. AK Parti kulislerin bir partisi olmamalıdır, olamaz. Bunu özellikle hatırlatıyorum. Uhud’da ganimet paylaşımı peşinde olmayı arzu etmek asla bizim şiarımız değildir, olamaz. Hedefimizde sadece cumhurbaşkanlığı seçimi vardır. 2015’te ne olacak bunları konuşmanın şu andaki cumhurbaşkanlığı sürecimize yanlış bir yaklaşım türü olduğunu hatırlatmak isterim. Bu dava milletin davası. Milletin davasına inşallah leke sürdürmeyeceğiz. Bırakın küçük hesapların peşinden başkaları koşsun. Biz büyük bir davanın neferleriyiz, büyük hedeflerin peşinden koşacağız. Küçük hesapların peşinden küçük insanlar koşar. Biz büyük hedeflerin insanıyız ve inşallah öyle kalacağız."

MECLİS 3 HAFTA DAHA ÇALIŞACAK

Erdoğan, gerekli yasaların çıkarılması için Meclis'in 3 hafta daha çalışacağını söyledi: "Aciliyet arz eden tasarı ve teklifleri tamamlamadan Meclis tatile girmeyecek. Tahminen 3 hafta içinde çalışmaları tamamlayacak, ardından tatil arası verecek meydanlara o şekilde koşacağız. Cuma, cumartesi, pazar olmamalı, çalışacağız. Plan bütçe komisyonunda işi çok sıkı tutacağız. Muhalefete orada göz açtırtmayacağız."

DİYARBAKIRLI ANNELER

Erdoğan, bugün görüştüğü Diyarbakılır anneler için de "Diyarbakır’da evlatları için yüreklerini ortaya koyan ağlayan anneleri burada misafir edeceğiz. Kendileri ile görüşmemiz olacak. Neler yaptık, neler yapabileceğimizin değerlendirmeleri yapacağız. Bizler bu anneleri yalnız bırakmamak için bütün imkanlarımızla seferber olmuş durumundayız. Bütün siyasi partilerin başta HDP olmak üzere burada yapmaları gereken görevler var. Bir taraftan gittik dağdan şunları aldık getirdik diyeceksin, öbür tarafta sessiz kalacağız, belediyenin önünden kalkıp gitmesi için her şeyi yapacaksın. Hani siz özgürlük barış diyordunuz? Galatasaray annelerine gösterdiğiniz ilgiyi alakayı Diyarbakır’daki annelere niye göstermiyorsunuz? Onlara saygıyı niye ortaya koymuyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında son olarak adayın nerede ve ne zaman açıklayacaklarını söyledi: "Haftaya inşallah adayımızı açıklayacağız grup toplantımız, ATO büyükçe bir salonu var orada yapacağız. Ve davet usulüyle yapacağız. Adayımızı orada açıklayacağız."

CİHAN

Yorumlar