Erdoğan'a hakaret eden CHP'li vekile suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a hakaret eden CHP'li vekile suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Gaytancıoğlu'nun partisinin Keşan ilçe binasında yaptığı basın toplantısındaki sözlerinden şikayete konu bölümlere yer verilen dilekçede, açıklamaların TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığına hakaret suçunun unsurlarını ihtiva ettiği" belirtildi.

Anayasa'nın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanının, devletin başı olduğu ve bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini temsil ettiğine dikkat çekilen dilekçede, şöyle denildi:
"Cumhurbaşkanının bu istisnai konumu, onun kişiliğinin görev ve sıfatıyla kaynaşmış olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle makamına yönelmeyip, kişiliğine karşı işlenmiş de olsa Cumhurbaşkanına hakaret suçunun, kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerekmektedir. Kanun koyucu, bu düşüncelerle Cumhurbaşkanına hakaretin devlete karşı işlenmiş suçlar arasında düzenlenmesini uygun görmüştür. Bir başka anlatımla, suç doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenmekte ise de suçla korunan ve bu nedenle ihlal edilen değer, devletin siyasal iktidar yapısıdır."

Gaytancıoğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği ifade edilen dilekçede, "Şikayet konusu açıklamaları onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan, hukuken himaye edilmesi mümkün değildir." değerlendirmesi yapıldı.

Dilekçede, Gaytancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

 

Yorumlar